Ethereum αξίας $280 εκατομμυρίων παγώνει μέσα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Από ένα λάθος στον κώδικα
09 Νοεμβρίου 2017 10:13
Ethereum αξίας $280 εκατομμυρίων παγώνει μέσα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Τρομοκρατημένοι βρίσκονται πολλοί κάτοχοι του κρυπτονομίσματος Ethereum καθώς μετά από ένα τραγικό προγραμματιστικό λάθος, τα χρήματά τους βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Η Parity Technologies, εταιρία ανάπτυξης και διανομής λογισμικού ηλεκτρονικών πορτοφολιών, ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο Blog της, πως μετά από ένα λάθος του εθελοντή προγραμματιστή με ψευδώνυμο devops199, πορτοφόλια που δημιουργήθηκαν μετά τις 20 Ιουλίου είναι ανίκανα να εξάγουν τα αποθηκευμένα νομίσματα προς τα έξω. Συγκεκριμένα ο devops199 διέγραψε τη βιβλιοθήκη που χρειαζόταν για τη λειτουργία του κώδικα των πορτοφολιών πολλαπλών υπογραφών, ανοίγοντας έτσι μια ευπάθεια στο σύστημα, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ατύχημα.

Άσχετα με το τι σύνεβη και το πώς, άνθρωποι του χώρου υπολογίζουν πως τα εγκλωβισμένα νομίσματα ξεπερνούν τις 1 εκατομμύριο μονάδες Ethereum, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στα $280 εκατομμύρια. Η εταιρία, έσπευσε να σχολιάσει αυτές τις εκτιμήσεις, λέγοντας πως είναι υπερβολικές, ωστόσο δε διέψευσε τίποτα από ότι έχει δημοσιευθεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί ή για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Το μόνο σίγουρο στην προκειμένη φάση είναι ότι πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ενώ ταυτόχρονα το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει όλο το οικοσύστημα του Ethereum.