Η Volkswagen χρησιμοποιεί τους κβαντικούς υπολογιστές της Google

Για να βελτιώσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα
09 Νοεμβρίου 2017 05:30
Η Volkswagen χρησιμοποιεί τους κβαντικούς υπολογιστές της Google

Η χρήση κβαντικών υπολογιστών αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αφού επιτρέπει τη λύση κατά τα άλλα χρονοβόρων και πολύπλοκων διεργασιών σε - σχετικά - μηδαμινό χρόνο. Πρόκειται παραταύτα για μια τεχνολογία in-development όπου χρίζει πολυέξοδων εγκαταστάσεων και εργατικό δυναμικό με εμπειρία σε hardware (βλ. εξοπλισμός) και software (βλ. Γλώσσα Προγραμματισμού). Ελέω αυτών είναι πολύ λίγες οι εταιρίες που έχουν μέχρι στιγμής αποπειραθεί να ασχοληθούν με τη σκηνή, από τη μία η Microsoft που εργάζεται σε μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, από την άλλη η Intel με την κατασκευή ενός chip παραγωγής ελικωτών ακτίνων φωτός ικανές να “κάνουν πρακτικούς τους κβαντικούς υπολογιστές”, και τώρα η Volkswagen που θέλει να τους χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Να σημειωθεί βέβαια, πως και η Toyota φαίνεται να “κυνηγάει” κάτι αντίστοιχο.

Με ανακοίνωση που έγινε σε Web Summit της Λισαβόνας το 2017, ειδικοί της εταιρίας που βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο και το Μόναχο να κάνουν χρήση των κβαντικών υπολογιστών της Google, αφού οι δύο εταιρίες ενώνουν τα χέρια, έχοντας παράλληλα ως κοινό σκοπό τη βελτιστοποίηση του κυκλοφοριακού και οδικού συστήματος που απαιτείται για ένα μέλλον ηλεκτρικών, αυτόνομων οχημάτων.

Η τεχνολογία κβαντικής πληροφορικής ανοίγει νέες διαστάσεις και αντιπροσωπεύει την ταχεία εξέλιξη για θέματα προσανατολισμένα στο μέλλον… Εμείς στη Volkswagen θέλουμε να είμαστε μεταξύ των πρώτων που θα κάνουν χρήση κβαντικών υπολογιστών για εταιρικές διαδικασίες, μόλις αυτή η τεχνολογία γίνει εμπορικά διαθέσιμη. Χάριν της συνεργασίας μας με την Google, καταφέραμε να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωση αυτού του στόχου - Martin Hofmann, CEO της Volkswagen