Η Apple ενημερώνει τους χρήστες της για τις OLED οθόνες

Προς αποφυγή burn-in προβλημάτων στο iPhone X
06 Νοεμβρίου 2017 07:14
Η Apple ενημερώνει τους χρήστες της για τις OLED οθόνες

Η νέα ναυαρχίδα της Apple ακούσει στο όνομα iPhone X και αποτελεί την πρώτη συσκευή της εταιρίας που φέρει OLED τύπου οθόνη. Αυτού του είδους τα panel είναι γνωστά για τα απίστευτα επίπεδα αντίθεσης και κορεσμού που μπορούν να παράγουν, αλλά - δυστυχώς - και για την τάση τους να ‘νοσούν’ από προβλήματα τύπου burn-in. Αυτό σημαίνει πως η πολύωρη έκθεση του κινητού σε στατικό περιεχόμενο (βλ. Indicators, εικονικά κουμπιά, κ.α.) θα μπορούσαν να αφήσουν μόνιμο στίγμα στην οθόνη του, κάτι αντίστοιχο που είδαμε να αναφέρουν πρόσφατα χρήστες του Pixel 2 XL της Google.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και κατευνασμού των προβληματισμών των χρηστών της σχετικά με αυτά τα προβλήματα, η εταιρία προέβη στην ανανέωση της σελίδας υποστήριξης της οθόνη του iPhone X, κάνοντας εκτενή λόγο σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να προφυλαχτεί κάποιος από τέτοιου είδους θέματα. Να σημειωθεί πως την οθόνη του κινητού επιμελείται τμήμα της Samsung, όπως και του Pixel 2 που δεν υποφέρει από κάποιου είδους burn-in όπως το ‘μεγάλο αδερφάκι’ του.

Δημιουργήσαμε τη Super Retina οθόνη έτσι ώστε να είναι η καλύτερη στον κλάδο όσον αφορά τη μείωση των αποτελεσμάτων του burn-in σε OLED panel. - Apple

Η Apple συνιστά τη χρήση της αυτόματης φωτεινότητας, την απενεργοποίηση της οθόνης όταν αυτή δε χρησιμοποιείται και την αποφυγή χρήσης στατικών εικόνων στη μέγιστη φωτεινότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.