Οι υπηρεσίες της Apple βγάζουν τα σπασμένα

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας αποκαλύπτουν
04 Νοεμβρίου 2017 05:15
Οι υπηρεσίες της Apple βγάζουν τα σπασμένα

Είναι γνωστό πως η Apple έχει γίνει ο γίγαντας που είναι σήμερα ελέω δύο πολύ σημαντικών πραγμάτων, πρώτον του εξαιρετικού της marketing και δεύτερον της ‘συνοχής’ του οικοσυστήματος που προσφέρει στους χρήστες της. Θεμελιώδη κομμάτια αυτού του οικοσυστήματος είναι οι υπηρεσίες που παρέχει, όπως το App Store, το iCloud και το Apple Music, συνάμα “μικρότερων” μελών όπως το Apple Pay.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα του οικονομικού τριμήνου της εταιρίας, οι υπηρεσίες της -και εμμέσως το οικοσύστημά της- είδαν αύξηση εσόδων 34% εν συγκρίσει με τον προηγούμενο χρόνο, συγκεντρώνοντας συνολικά $8.5 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο και μόνο. Βλέποντας το αυτό από μια άλλη οπτική γωνία, πρόκειται για περισσότερα κέρδη απ’ όσα έφεραν τα iPads, τα AirPods, το Apple TV, το Apple Watch, τo iPod Touch και τα προϊόντα Beats όλα μαζί την ίδια χρονική περίοδο. Να σημειωθεί πως η πλατφόρμα Apple Music είδε αύξηση χρηστών της τάξεως του 75%, ενώ τα έσοδα του App Store είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνα του Play Store της Google.

Τέλος, η ανάπτυξη αυτή των υπηρεσιών της Apple οφείλεται επίσης και στην επέκταση του Apple Pay σε περισσότερες χώρες παγκοσμίως (βλ. Δανία, Φιλανδία, Σουηδία και ΗΑΕ), ενώ συνεργάζεται πλέον και με πωλητές λιανικής συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας καταστημάτων Safeway σε 912 σημεία της Αμερικής.