Ριζικές αλλαγές στην διοίκηση της Samsung

Αποχωρεί ο CEO, ποιοι είναι οι νέοι υποψήφιοι;
01 Νοεμβρίου 2017 05:30
Ριζικές αλλαγές στην διοίκηση της Samsung

Τεράστιες αλλαγές πρόκειται να συμβούν στις ηγετικές θέσεις της Κορεατικής εταιρίας, αφού όπως είχαμε αναφέρει, ο CEO Kwon Oh-hyun ανακοίνωσε ξαφνικά την επιθυμία του να αφήσει μια από τις μεγαλύτερες θέσεις της τεχνολογικής αγοράς. Η Samsung σκοπεύει να χρήσει ως CEO τρία στελέχη, με τον κάθε ένα να διοικεί διαφορετικά τμήματα του ομίλου.

Τα ονόματα που επικρατούν για τις θέσεις είναι οι Kim Ki-nam ως υπεύθυνος της επιχείρησης παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ο Kim Hyun-suk ως επικεφαλής των ηλεκτρονικών ειδών και τέλος ο Koh Dong-jin στο τμήμα των φορητών συσκευών (mobile) και πληροφοριακών συστημάτων. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος εκ των τριών πρόκειται να έχει κάποια παραπάνω εξουσία, όπως είχε μέχρι τώρα ο Kwon.

Και οι τρεις υποψήφιοι έχουν μεγάλη εμπειρία και πολλά χρόνια μέσα στην Samsung, κάτι που τους κάνει κατάλληλους για τις μεγαλύτερες ίσως, θέσεις της ιεραρχίας. Ο Kim Ki-nam μέχρι τώρα είχε ένα από τα μεγαλύτερα αξιώματα στην επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε οριστεί ως CEO του τμήματος Samsung Display. O Kim Hyun-suk χαρακτηρίστηκε από τα υπόλοιπα στελέχη ως ένας ειδικός στις τεχνολογίες εικόνας ενώ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εγκαθίδρυση της Samsung στην αγορά τηλεοράσεων. Ο τρίτος σε σειρά, Koh Dong-jin εκτέλεσε χρέη επικεφαλή του τμήματος R&D, μέχρι που πήρε τη σκυτάλη του τμήματος mobile από τον Shin.

Πέρα από αυτά τα τρανταχτά νέα, η Samsung ανακοίνωσε τα έσοδα και τα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο. Με κέρδη που φτάνουν τα $13 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρία ξεπερνά κάθε προηγούμενη κορυφή, ενώ τα γενικά έσοδά της ακούμπησαν τα $55.4 δισεκατομμύρια.  

Tags: