Οι αναμενόμενες εκδόσεις της GTX 1070 Ti

Ποιες εταιρίες θα παράγουν την καινούρια GPU;
30 Οκτωβρίου 2017 05:15
Οι αναμενόμενες εκδόσεις της GTX 1070 Ti

Όπως μπορεί να διαβάσετε στο προηγούμενο άρθρο μας, η Nvidia GeForce GTX 1070Ti είναι γεγονός. Η εταιρία ανακοίνωσε το καινούριο μοντέλο της GTX σειράς όπου η gaming κοινότητα περίμενε αγωνιωδώς. Όπως αναφέραμε η καινούρια κάρτα γραφικών έρχεται για να καλύψει το κενό ανάμεσα στις υπάρχουσες GTX 1070 και 1080 ενώ έρχεται να αντιμετωπίσει την Vega 56 GPU του κόκκινου στρατοπέδου.

Όπως είναι αναμενόμενο όλες οι συνεργάτιδες εταιρίες της Nvidia θα βγάλουν στην αγορά, τα δικά τους μοντέλα της 1070Ti για να μπορέσουν να προσφέρουν στο κοινό περισσότερες επιλογές και ενίοτε καλύτερες επιδόσεις. Να τονίσουμε πως οι διαφορές επιδόσεων δεν είναι αστρονομικές λόγω του ότι όλες οι κάρτες έχουν τον ίδιο πυρήνα και τεχνολογία.

Τα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά της Nvidia GeForce GTX 1070Ti είναι:

GPU 16nm FF GP104
CUDA Cores 2432
TMUs 152
ROPs 64
Compute 7.8 TFLOPS
Base Clock 1607 MHz
Boost Clock 1683 MHz
Memory Clock 8 Gbps
Memory Capacity 8 GB GDDR5
Bandwith 256 GB/s

Από τις πιο αναμενόμενες εκδόσεις της GPU είναι αυτή της MSI. Οι κάρτες γραφικών της κατασκευάστριας εταιρίας έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητές από το κοινό ενώ έχουν εμφανιστεί και πολλές φορές στα video των Unboxholics. Η MSI έρχεται στην αγορά με δύο μοντέλα της ίδιας κάρτας, το “Aero”, που έρχεται πολύ κοντά στην Founder’s Edition και σε specs αλλά και εμφανισιακά, σε αντίθεση με την “Gaming 8G” το κλασικό ερυθρόμαυρο “κτήνος”.

Μια πολλά υποσχόμενη GPU έρχεται από την Palit η οποία υιοθετεί και αυτή το σύστημα ψύξης δύο ανεμιστήρων ενώ υπόσχεται σχεδόν ανύπαρκτους θορύβους με την τεχνολογία 0-DB Tech. Η Asus από τη άλλη, αποφάσισε να προχωρήσει με έναν σχεδιασμό πολύ κοντά στην αρχική GeForce GTX 1070Ti Founder’s Edition με το μοντέλο “8G Turbo” ενώ η ROG STRIX έκδοση της, είναι εξοπλισμένη με ότι και οι υπόλοιπες της ίδιας σειράς, όπως Full RGB φωτισμό, μεταλλικό backplate και φοβερό σύστημα ψύξης τριών ενεργών ανεμιστήρων.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημες πληροφορίες για το πότε αυτές οι GPU θα καταφτάσουν στα ελληνικά καταστήματα,ούτε και για τις τιμές λιανικής πώλησης. Εσείς έχετε σκοπό να αναβαθμίσετε την κάρτα γραφικών σας; Θα επιλέγατε την ολοκαίνουρια GTX 1070Ti; Πείτε μας στα σχόλια.