Το Amazon Key ξεκλειδώνει την εξώπορτά σας για τον κούριερ

Όταν εσείς λείπετε από το σπίτι
26 Οκτωβρίου 2017 07:50
Το Amazon Key ξεκλειδώνει την εξώπορτά σας για τον κούριερ

Στις χώρες που εδρεύει το Amazon δίνεται η δυνατότητα παράδοσης προϊόντων άμεσα, ακόμα και την ίδια μέρα της παραγγελίας. Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των logistics της εταιρίας, η Amazon ανακοίνωσε το Amazon Key, μια νέα υπηρεσία για τους Prime πελάτες, η οποία υπόσχεται να απλοποιήσει τη διαδικασία παράδοσης του πακέτου. Ταυτόχρονα όμως, έχει ξεκινήσει ένα κύμα ανασφάλειας στους χρήστες.

Το Amazon Key απαλλάσσει τον πελάτη από την υποχρέωση να είναι παρών όταν έρθει ο κούριερ για να το παραλάβει. Αντίθετα, το Amazon Key, χρησιμοποιώντας μια έξυπνη κλειδαριά και την κάμερα ασφαλείας της εταιρίας, επιτρέπει την πρόσβαση του κούριερ στο σπίτι σας, ακόμα και αν δεν είστε εσείς εκεί, ώστε να αφήσει το δέμα μέσα στο σπίτι.

Αυτή η κορυφαία τεχνολογία δεν αντικαθιστά απλά ένα κλειδί με έναν ψηφιακό κωδικό. Κάθε φορά που ένας κούριερ ζητά πρόσβαση στο σπίτι ενός πελάτη, η Amazon πιστοποιεί πως ο σωστός οδηγός είναι στο σωστό σπίτι την προκαθορισμένη ώρα, μέσω μιας κρυπτογραφημένης διαδικασίας πιστοποίησης. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, η Amazon Cloud Cam ξεκινά να καταγράφει και η πόρτα ξεκλειδώνει.

Φυσικά, οι ανησυχίες του κοινού είναι πολλές. Πέρα από την ανασφάλεια του να μπει κάποιος άγνωστος στο σπίτι σας την ώρα που λείπετε, η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα παραπάνω όταν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια ή σύστημα συναγερμού. Το Amazon Key θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τις 8 Νοεμβρίου σε 37 πόλεις των ΗΠΑ και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αυτήν την υπηρεσία σε λειτουργία.