Η Google πληρώνει hackers για να τεστάρουν εφαρμογές στο Android

Καινούριο πρόγραμμα bug bounty από την εταιρία
21 Οκτωβρίου 2017 04:00
Η Google πληρώνει hackers για να τεστάρουν εφαρμογές στο Android

Σε μια προσπάθεια να κάνει την mobile πλατφόρμα της πιο ασφαλή, η Google ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο hackers θα μπορούν να καταθέτουν κενά ασφαλείας που ανακαλύπτουν λαμβάνοντας χρηματικά έπαθλα.

Η εταιρία δεν είναι άγνωστη με τέτοιου είδους διαδικασίες, αφού εδώ και πολλά έτη διατηρεί παρόμοια προγράμματα για τις άλλες υπηρεσίες της, όπως τις ιστοσελίδες και τα λειτουργικά συστήματά της. Το καινούριο project αφορά εξ’ ολοκλήρου εφαρμογές για τα συστήματα Android και για μόνο συγκεκριμένους προγραμματιστές. Οι hackers θα πρέπει να επιλέξουν εφαρμογές από τις Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru και Headspace για να μπορέσουν να διεκδικήσουν $1000.

Οι ερευνητές θα πρέπει να καταθέσουν τα ευρήματα τους μέσα στην πλατφόρμα του HackerOne και αν αυτά αποδεικνύουν κάποιο κενό ασφαλείας, τότε θα έρχονται σε επαφή με τους δημιουργούς της εφαρμογής με σκοπό την επίλυση του προβλήματος.

Η Google σχεδιάζει να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό με τις συνεργαζόμενες εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών, ώστε το Play Store να γίνει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.