Το DeX της Samsung θα μπορεί να τρέξει Linux

Το Linux on Galaxy θα επιτρέψει την εγκατάσταση διανομών
20 Οκτωβρίου 2017 04:15
Το DeX της Samsung θα μπορεί να τρέξει Linux

Το DeΧ της Samsung -που παρουσιάστηκε το Μάρτιο- αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να μετατρέψετε τις Galaxy S8 και S8+ συσκευές σας, σε ένα “desktop” τύπου υπολογιστή. Παραταύτα, φαίνεται πως το αγοραστικό κοινό δεν μπορεί να διακρίνει κάποιον ουσιαστικό ή έστω πρακτικό λόγο χρήσης αυτού έναντι ενός συμβατικού υπολογιστή. Αυτό προκύπτει διότι το σύνολο των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στο Android έχουν ακολουθήσει σχεδιαστικές γραμμές που ευνοούν την αφή έναντι του πληκτρολογίου/ποντικιού ως τη βασική μέθοδο εισόδου.

Θέλοντας να το αλλάξει αυτό η εταιρία, και με στόχο τους προγραμματιστές που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο “επαγγελματικό” τους περιβάλλον όπου κι αν βρίσκονται, παρουσιάζει το Linux On Galaxy, μια εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να τρέξετε Linux διανομές (πχ. Ubuntu, Debian, κ.α.) στο κινητό σας τηλέφωνο. Αν και δεν πρόκειται για την τυπική σας εγκατάσταση, η διανομή θα boot-άρει μέσω της εφαρμογής, κάνοντας χρήση του ίδιου πυρήνα που φέρει και η συσκευή σας σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις επιδόσεις, απαιτώντας φυσικά την ύπαρξη ενός πληκτρολογίου.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τη διάθεση της εφαρμογής, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να λάβετε ειδοποίηση όταν εκείνη θα κυκλοφορήσει. Όπως και να έχει, φαίνεται πως η Samsung δείχνει αποφασισμένη να επενδύσει σε αυτού του είδους την εμπειρία. Εσείς θεωρείτε πως στο μέλλον τα κινητά θα αντικαταστήσουν όλες τις άλλες συσκευές (βλ. Υπολογιστής, κονσόλα);