Nokia 7: Θα φέρει στη μόδα τις "bothies";

Ταυτόχρονη καταγραφή με εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα
19 Οκτωβρίου 2017 08:05
Nokia 7: Θα φέρει στη μόδα τις

Η HMD Global αποκάλυψε το νέο μέλος της Nokia οικογένειας, το Nokia 7. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία παραπάνω πρόκειται για μια συσκευή που “φωνάζει” Nokia, με μεγάλη ομοιότητα με τα υπόλοιπα τηλέφωνα της εταιρίας. Το συγκεκριμένο κινείται στη mid-range κατηγορία και έρχεται με οθόνη LCD 5.2 ιντσών, 1080p ανάλυσης. Εσωτερικά έρχεται με το Snapdragon 630, 4/6GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι στα 3.000mAh και το λογισμικό θα είναι το stock Android 7.0 Nougat, το οποίο η εταιρία υπόσχεται σύντομα να αναβαθμίσει σε Android 8.0 Oreo.

Αυτό που κάνει όμως το Nokia 7 να ξεχωρίζει είναι οι κάμερές του. Και δεν αναφερόμαστε στο hardware του πράγματος αλλά στον τρόπο που λειτουργούν αυτές. Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με μία εμπρόσθια κάμερα 5MP wide-angle και μία κύρια κάμερα στο πίσω μέρος 16MP με f/1.8 και dual-tone flash. Το ενδιαφέρον λοιπόν, είναι η “Dual-sight” τεχνολογία που ενσωματώνουν (όπως και στο Nokia 8), η οποία ουσιαστικά επιτρέπει στο χρήστη να καταγράφει φωτογραφίες και videos ταυτόχρονα και από τις δύο κάμερες, συλλαμβάνοντας “και τις δύο πλευρές της ιστορίας”. Η Nokia ονομάζει αυτό τον τρόπο καταγραφής, “Bothies” και ελπίζει να γίνει αρκετά δημοφιλές ώστε να ξεχωρίσει τις συσκευές της από τον ανταγωνισμό.

Το Nokia 7 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα στις 24 Οκτωβρίου, σε τιμές αντίστοιχες με €319 για την έκδοση των 4GB RAM και €345 για την έκδοση των 6GB RAM.

Ένα παράδειγμα καταγραφής των “bothies” ακολουθεί στο παρακάτω video του Nokia 8.