Εφαρμογή κρύβει τις "πικάντικες" φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Διαθέσιμη για iOS
18 Οκτωβρίου 2017 09:11
Εφαρμογή κρύβει τις

Το να διατηρείτε “πικάντικες” φωτογραφίες και videos στο κινητό σας είναι ρίσκο, αφού ίσως να τις δουν και μάτια πέρα από τα δικά σας. Οποιαδήποτε προσπάθεια έως τώρα απόκρυψης αυτών με εφαρμογές τύπου “vault”, ήταν χειροκίνητη για την αφαίρεσή τους από το camera roll, τη μετακίνησή τους ή την παύση του upload στο σύννεφο. Τώρα μια νέα εφαρμογή ονόματι Nude, υπόσχεται πως θα σας διευκολύνει, αναγνωρίζοντας αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες και αποθηκεύοντάς τες σε ένα ιδιωτικό vault, διαγράφοντάς τες από το camera roll αλλά και από το σύννεφο. Όλα αυτά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Προς το παρόν η εφαρμογή διατίθεται μόνο στο iTunes για τις iOS συσκευές. Η περιγραφή της ονομάζει και άλλες χρήσεις που μπορούν να γίνουν, όπως η ασφαλής αποθήκευση της ταυτότητάς σας, των πιστωτικών καρτών και άλλα, παρόλο που δεν αναφέρει ρητά αν και εδώ γίνεται χρήση A.I. για την αναγνώριση των εικόνων.

Να σημειώσουμε πως η ανάλυση των εικόνων γίνεται τοπικά στο τηλέφωνο μόνο για τους χρήστες iOS 11. Χρήστες με iOS 10 θα δουν τις εικόνες τους να κατηγοριοποιούνται βάσει της cloud-based Rekognition τεχνολογίας της Amazon, κάτι που σημαίνει πως τα δεδομένα σας θα μεταφερθούν στο σύννεφο.

Tags: