Το Facebook εξαγοράζει την εφαρμογή φιλοφρονήσεων "tbh"

Η οποία "σαρώνει" στους εφήβους
18 Οκτωβρίου 2017 05:15
Το Facebook εξαγοράζει την εφαρμογή φιλοφρονήσεων

Το tbh, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι για μια εφαρμογή σε iOS και σύντομα σε Android, η οποία είναι φοβερά δημοφιλής μεταξύ των έφηβων γιατί τους επιτρέπει να στέλνουν κοπλιμέντα στους φίλους και γνωστούς τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους και επιλέγει τέσσερα άτομα τη φορά, από τις επαφές του χρήστη που είναι επίσης χρήστες, και τους ορίζει ως επιλογές σε ερωτήσεις όπως “Ποιος έχει το καλύτερο χαμόγελο;” ή “Ποιος είναι ο πιο αστείος/ευδιάθετος άνθρωπος;”. Εφ’ όσον ο χρήστης απαντήσει, μόνο αυτός που έχει επιλεχθεί λαμβάνει μια ειδοποίηση για ποιο λόγο επιλέχθηκε και από ποιον.


Μετά την τρομερή επιτυχία που έχει καταφέρει να κάνει το tbh app, το Facebook αποφάσισε να κάνει την προσφορά του, με σκοπό να το αποκτήσει και να το εντάξει και αυτό μαζί με τις άλλες πλατφόρμες που του ανήκουν, Instagram και WhatsApp. Όπως και οι υπόλοιπες έτσι και αυτή θα τρέχει ανεξάρτητα από την μητέρα εταιρία, με την δική της ομάδα ανάπτυξης και διαχείρισης.

Όπως ανέφεραν οι δύο πλευρές και οι δύο οργανισμοί υποστηρίζουν πως μοιράζονται πολλές θεμελιώδεις αξίες, αφού στόχος και των δύο είναι η δημιουργία ισχυρών online κοινοτήτων που θα συνδέουν τους ανθρώπους και θα είναι δομημένες πάνω στην ευγένεια και την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από το TechCrunch, λέγεται πως το κοινωνικό δίκτυο κατέβαλε κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά της πλατφόρμας και ό,τι την περιβάλλει, ωστόσο το ακριβές ποσό δεν έχει ανακοινωθεί από καμία επίσημη πηγή. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι το tbh app δεν έχει καμία πηγή εσόδων, κάτι που κάνει την επιχειρηματική κίνηση του Facebook αρκετά πιο τολμηρή.