Το κατοικίδιο σας αποκτά τη δική του θέση στο Google Photos

Αναζήτηση με το όνομα, τη ράτσα ή ένα emoji ζώου
18 Οκτωβρίου 2017 04:00
Το κατοικίδιο σας αποκτά τη δική του θέση στο Google Photos

Η Google ανακοίνωσε τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής Google Photos. Ο νέος αλγόριθμος που φέρει θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα κατοικίδια σας, ενοποιώντας τις φωτογραφίες στις οποίες αυτά εμφανίζονται -όπως ακριβώς έκανε μέχρι πρότινος με τα μέλη του οικογενειακού και φιλικού σας κύκλου. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε τις λέξεις 'σκύλος' ή 'γάτα' στο πεδίο αναζήτησης, αφού πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να τα αναζητήσετε βάσει ονόματος, ράτσας ή και κάποιου emoji. Με αυτόν τον τρόπο οι φωτογραφίες του σκύλου σας για παράδειγμα δε θα μπερδεύονται με εκείνες άλλων που τραβήξατε σε κάποια σας εξόρμηση.

Αν έχετε ένα πλήθος κατοικιδίων ίδιας ράτσας (πχ. τρία Λαμπραντόρ), ίσως να χρειαστεί να βοηθήσετε την εφαρμογή αφαιρώντας φωτογραφίες που έχουν ενοποιηθεί καταλάθος, έτσι ώστε το Google Photos να μπορεί να ξεχωρίσει τη Λάση από το Φίντο. - Google

Η εταιρία συνέχισε τονίζοντας πως "αυτό είναι απλά η αρχή,", με τη διάθεση της ενημέρωσης να ξεκινά τμηματικά από σήμερα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.