Παραιτείται ο CEO της Samsung Electronics

Επικαλούμενος “κρίση χωρίς προηγούμενο”
14 Οκτωβρίου 2017 08:00
Παραιτείται ο CEO της Samsung Electronics

Ο CEO της Samsung Electronics και της Samsung Display, Kwon Oh-hyun ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί των καθηκόντων του, καθώς και από τις θέσεις του στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών, το Μάρτιο του 2018.

Είναι κάτι που σκεφτόμουν πολύ και έντονα εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά νιώθω πως δεν μπορώ να την αναβάλλω άλλο. Καθώς αντιμετωπίζουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την εταιρία να ξεκινήσει ξανά, με νέο πνεύμα και νεαρή ηγεσία που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις που εμφανίζονται από την γοργά μεταβαλλόμενη IT βιομηχανία.

Η “κρίση” που αναφέρει ο Kwon, περιλαμβάνει τη φυλάκιση του ηγέτη της Samsung, Lee Jae-yong, καθώς και τις πολλαπλές κατηγορίες διαφθοράς, αποκαλύπτοντας πως τα γεγονότα αυτά έχουν επηρεάσει τα ανώτερα κλιμάκια στη λειτουργία της Samsung.

Από την άλλη, οικονομικά, η Samsung συνεχίζει ακάθεκτη, περιμένοντας για άλλη μια φορά κέρδη-ρεκόρ και αυτό το τρίμηνο, ενώ έχει τριπλασιάσει τα κέρδη της από πέρυσι. Ωστόσο, ο Kwon ισχυρίζεται πως αυτή η πορεία υπάρχει λόγω αποφάσεων που έχουν παρθεί στο παρελθόν, αμφισβητώντας την ικανότητα της εταιρίας να διατηρήσει αυτούς τους ρυθμούς στο μέλλον.

Ο Kwon είναι 64 ετών και διετέλεσε CEO στη Samsung Electronics από το 2012, ενώ ανέλαβε και καθήκοντα CEO στη Samsung Display το 2016. Προσλήφθηκε από τη Samsung το 1985 και πριν τη θέση του CEO, ανέβαινε τα σκαλοπάτια της διοίκησης στο τμήμα chip της εταιρίας. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Tags: