Η Nvidia αγγίζει το πέμπτο στάδιο αυτόνομης οδήγησης 

Χάρη στο DRIVE PX Pegasus AI υπολογιστή της

Η Nvidia αγγίζει το πέμπτο στάδιο αυτόνομης οδήγησης

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, ανακοίνωσε το νέο ισχυρό επεξεργαστή της εταιρίας που προορίζεται για χρήση σε αυτόνομα οχήματα. Πρόκειται για το DRIVE PX Pegasus AI, ένα CPU που δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας πινακίδας αυτοκινήτου αλλά προσφέρει την επεξεργαστική ισχύ σε διεργασίες τεχνητής νοημοσύνης αντίστοιχη ενός κέντρου δεδομένων των 100 servers. Στην ουσία αντικαθιστά ολόκληρο τον υπολογιστικό εξοπλισμό που μέχρι πρότινος καταλάμβανε μεγάλο μέρος του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου, προσφέροντας τη δύναμη 320 τρισεκατομμυρίων διεργασιών το δευτερόλεπτο.

Όλη αυτή η "ωμή" δύναμη συνεπάγεται μόνο με ένα πράγμα, αυτόνομη οδήγηση πέμπτου επιπέδου. Αυτό σημαίνει πως τα οχήματα που θα εξοπλίζονται με το DRIVE PX Pegasus AΙ επεξεργαστή θα είναι πλήρως αυτόνομα, αφού δεν θα απαιτούν πεντάλ, τιμόνι και οδηγό. Παραταύτα, όσο γρήγορα και να αγγίξουμε την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, υπάρχουν νομικά εμπόδια που θα πρέπει να λυθούν πριν τοποθετηθούν πλήρως αυτόνομα οχήματα στους δρόμους.

Η Nvidia πάντως φαίνεται να στοχοποιεί τη χρήση τους σε ρομποτικά Taxi, έχοντας συνάψει συμφωνίες με περισσότερους από 25 συνεργάτες που -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- εργάζονται πάνω στην υπολοποίηση πλήρως αυτόνομων ταξί. Η διάθεση της νέας τεχνολογίας της προς αυτούς, ξεκινά μέσα στο 2018.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load