Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Microsoft αγόρασε 15 χρόνια αιολικής ενέργειας από την General Electric

Προμήθειες ανανεώσιμης ενέργειας που αγγίζουν τα 600 megawatts

Argi Pent
Argi Pent

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Microsoft αγόρασε 15 χρόνια αιολικής ενέργειας από την General Electric

Η Microsoft ανακοίνωσε την αγορά όλης της παραγωγής αιολικής ενέργειας που θα παράγει πάρκο της General Electric για τα επόμενο 15 χρόνια. Πρόκειται για το πάρκο Tullahennel της Ιρλαδίας που μετρά 37 megawatts συνολικής ισχύος. Είναι μια κίνηση που προάγει ευκαιρίες και για τις δύο εταιρίες, καθότι θα τους δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς η κάθε μπαταρία του στροβίλου θα μπορούσε να αποθηκεύσει καλύτερα την ενέργεια και ενδεχομένως να την αναδιανείμει πίσω στο δίκτυο. Όπως δηλώνει άλλωστε η Microsoft πρόκειται για τις πρώτες εγκαταστάσεις μπαταριών ενσωματωμένες σε μεθόδους εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον μέρος αυτής της ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων που διαθέτει η εταιρία στην Ιρλανδία, σχηματίζοντας ένα βιώσιμο κύκλωμα. Η αγορά αυτή τοποθετεί πλέον τις προμήθειες ανανώσιμων πηγών ενέργειας της Microsoft -περίπου- στα 600 megawatts. Στο τέλος της ημέρας, η βιώσιμη -και φθηνότερη- ενέργεια είναι εξ' ολοκλήρου προς το συμφέρον των μεγάλων εταιρειών που διατηρούν μεγάλα κέντρα δεδομένων, ενώ παράλληλα κρατάει την Greenpeace "μακριά".

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.

Hub

Microsoft

Microsoft

Δες περισσότερα