Συνεργασία Facebook και με "δεξιό" οργανισμό για τη διασταύρωση ειδήσεων

Το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να ισορροπήσει πολιτικά
08 Οκτωβρίου 2017 19:18
Συνεργασία Facebook και με

Ένα από τα πιο πολύ συζητημένα θέματα των τελευταίων μηνών είναι αυτό των ψευδών ειδήσεων (Fake News) που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσω των κοινωνικών δικτύων, παραπληροφορώντας ανυποψίαστους πολίτες. Αν και το κακό ξεκινά από τα διάφορα sites που αναρτούν τα ψευδή άρθρα, η δουλειά για την καταπολέμηση αυτών έπεσε στις μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου όπως το Facebook, την Google και το Twitter.

Το Facebook όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες, έχουν δείξει πως προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις δημιουργώντας διάφορα τμήματα και projects. Πρόσφατα το Facebook σύναψε συνεργασία με τρίτους οργανισμούς, όπως το PolitiFact και το Snopes, οι οποίοι ειδικεύονται πάνω στην διασταύρωση των ειδήσεων, με σκοπό την πιο αποτελεσματική και γρήγορη εξάλειψη των ψευδών άρθρων. Ωστόσο πολλοί άλλοι οργανισμοί και εταιρίες κατηγορούν αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, για μεροληψία και προώθηση αριστερών ιδεών και κομμάτων.

Το κοινωνικό δίκτυο για να λύσει και αυτό το πρόβλημα ήρθε σε επαφή και ξεκίνησε να συνεργάζεται με την The Weekly Standard, ένα ενημερωτικό περιοδικό, το οποίο φημίζεται για τις συντηρητικές του απόψεις. Όλο αυτό γίνεται για την πιο δίκαιη κρίση των πραγμάτων, ωστόσο όλα τα άρθρα και οι αποφάσεις θα περνούν ακόμα από τα χέρια του οργανισμού Poynter για την τελική έγκριση. Τελικός στόχος του Facebook να συμπεριλάβει οργανισμούς από όλο το πολιτικό φάσμα για να μην κατηγορηθεί για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.