Αναφορά Avast: Ποιες εφαρμογές επηρεάζουν το Android σου

Η λίστα των εφαρμογών για το πρώτο τρίμηνο του 2017
07 Οκτωβρίου 2017 19:26
Αναφορά Avast: Ποιες εφαρμογές επηρεάζουν το Android σου

Μια νέα αναφορά από την εταιρία κυβερνοασφαλείας, Avast, έχει εκδοθεί και περιέχει όλες τις εφαρμογές οι οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν τις συσκευές Android. Η Avast χώρισε σε κατηγορίες τις εν λόγω λίστες ανάλογα με ποιον τρόπο κάνουν κακό στη συσκευή και για το αν ξεκινούν αυτόματα στην εκκίνηση της συσκευής ή όχι. Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία βασίστηκαν στα δεδομένα 3 εκατομμυρίων χρηστών Android, σε διάστημα 3 μηνών, ενώ απέκλεισε από τις μετρήσεις εφαρμογές κάτω των 50.000 εγκαταστάσεων.

Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει τις εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας και ξεκινούν μαζί με το σύστημα κάθε φορά. Μεγάλη παρουσία σε αυτή όπως και στις υπόλοιπες λίστες έχει η Samsung με τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων της. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Samsung AllShare και ακολουθείται από Samsung Security Policy Updates, Beaming Service, ChatOn, Google Maps και το WhatsApp Messenger.

Αμέσως μετά βρίσκονται οι εφαρμογές που επίσης καταναλώνουν πολύ ενέργεια αλλά, αυτή τη φορά, για την λειτουργία τους φταίνε οι χρήστες. Ξεκινώντας έχουμε το Samsung WatchON, Samsung Video Editor, Netflix ενώ στη λίστα βρίσκονται το Sportify Music και το BBC News.

Η Avast δεν αναφέρθηκε μόνο στα apps που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής αλλά και σε αυτές που καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος. Οι δύο λίστες που ξεχώρισαν ήταν αυτές των εφαρμογών που ενεργοποιούνται κατά την εκκίνηση της συσκευής και χρησιμοποιούν πολύ την CPU και αυτή που αφορά τα apps που καταναλώνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Στην πρώτη κατηγορία, πάλι κορυφαία θέση έχει κατακτήσει η Samsung με το Samsung AllShare και το ChatOn ενώ αυτές ακολουθούν είναι το Google Music, Maps και Newsstand. Ότι αφορά των αποθηκευτικό χώρο, η εταιρία τόνισε πως οι εφαρμογές που καταναλώνουν πολύ από αυτόν είναι αυτές των social media. Τα Apps του Facebook, του Instagram καθώς και του Messenger διψάνε πολύ για megabytes.

Εσείς συμφωνείτε με τα παραπάνω; Ποια εφαρμογή σας δημιουργεί πρόβλημα καθημερινά στη συσκευή σας; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: