Ο Firefox σταματά την υποστήριξη Windows XP και Vista

Τον Ιούνιο του 2018 το οριστικό τέλος
07 Οκτωβρίου 2017 04:15
Ο Firefox σταματά την υποστήριξη Windows XP και Vista

Αν για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να τρέχετε κάποια παλιά έκδοση των Windows, καλό θα ήταν να διαβάσετε παρακάτω. Η Mozilla, που βρίσκεται πίσω απο το δημοφιλή browser, Firefox, ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Ιούνιο του 2018, σταματά την υποστήριξη του περιηγητή για τα Windows XP και Vista. Σε προηγούμενη δήλωσή της είχε αναφέρει την επέκταση της υποστήριξης έως και το τέλος του Σεπτεβρίου του έτους που διανύουμε, επομένως αυτή της η ανακοίνωση κάνει λόγο για ένα οριστικό τέλος.

Σήμερα, ανακοινώνουμε πως ο Ιούνιος του 2018 αποτελεί το τέλος της ζωής της υποστήριξης του Firefox για τα Windows XP και Vista. Ως μέλος των ελάχιστων νέων περιηγητών που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τα Windows XP και Vista, οι χρήστες του Firefox σε αυτές τις πλατφόρμες μπορούν να περιμένουν ενημερώσεις ασφαλείας έως και το τέλος αυτής της ημερομηνίας. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια επιπλέον κίνηση για να λάβουν αυτές τις ενημερώσεις. - Mozilla

Αν και δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσοστό των χρηστών που κάνουν χρήση του Firefox σε XP και Vista, μάλλον πρόκειται για ελάχιστους. Όπως και να έχει, η ενημέρωση του συστήματος σε κάποια νέα έκδοση (βλ Windows 7, 8, 10), ή η αλλαγή του browser από τον Ιούλιο και μετά είναι κάτι που προτείνουμε.