Ο Πούτιν θα αγόραζε ένα Tesla

“Τι νομίζετε ότι οδηγούμε, κάρα;”
06 Οκτωβρίου 2017 07:09
Ο Πούτιν θα αγόραζε ένα Tesla

Μπορεί ο Donald Trump να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι πιστεύει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ο Elon Musk βρήκε έναν τουλάχιστον ισχυρό αρχηγό κράτους στον πλανήτη που θα ήθελε να είναι υποψήφιος πελάτης ενός Tesla. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απάντησε κατά τη διάρκεια ενός ενεργειακού φόρουμ στη Μόσχα, στην ερώτηση αν θα ενδιαφερόταν να οδηγήσει ένα Tesla.

Γιατί όχι; Τι νομίζετε, ότι οδηγούμε μόνο κάρα ή κάτι τέτοιο; Όχι δεν οδηγούμε κάρα. Ή μόνο τανκς;”

Ωστόσο ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε πως το γεγονός που επικαλούνται τα ηλεκτρικά οχήματα πως είναι φιλικά στο περιβάλλον, παραμένει μύθος όσο εξαρτώνται για τη φόρτισή τους από ένα ηλεκτρικό δίκτυο που χρησιμοποιεί ευρέως ορυκτά καύσιμα. Οπότε δεν είναι τόσο “καθαρά” όσο ισχυρίζονται.

Γι’ αυτό καύσιμα όπως το φυσικό αέριο, κατά τη δική μας άποψη, είναι τελικά πολύ πιο φιλικά στο περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αναμενόμενη δήλωση βέβαια από τον αρχηγό του δεύτερου κράτους σε παραγωγή φυσικού αερίου στη Γη. Να σημειώσουμε πως ο Πούτιν έχει συλλογή αυτοκινήτων, η οποία σύμφωνα με φήμες αριθμεί έως και 700 οχήματα. Ωστόσο επίσημες κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο μόλις για τρία. Δύο Volga Σοβιετικής εποχής του 1960 και ένα Lada Niva, το 4x4 “σκυλί” των Ρώσων.

Tags: