Google Clips: Η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης της Google

Καταγράψτε μόνο τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας
05 Οκτωβρίου 2017 07:36
Google Clips: Η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης της Google

Η “κατάρα” του φωτογράφου είναι πως τις περισσότερες φορές, δε βρίσκεται ο ίδιος στις φωτογραφίες. Αυτό το πρόβλημα υπόσχεται πως θα λύσει το Google Clips, αναλαμβάνοντας αυτό να καταγράψει τις φωτογραφίες, αφήνοντας εσάς να απολαύσετε τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας.

Η μικρή αυτή κάμερα, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τραβήξει τη φωτογραφία. Μπορεί επίσης να τραβήξει GIFs, video χωρίς ήχο από πρόσωπα και κατοικίδια.

Δώσαμε δυνατότητες εκμάθησης μηχανής απευθείας στο Clips, έτσι ώστε όταν το ενεργοποιείτε, η κάμερα αναζητά καλές στιγμές για να καταγράψει. Το Clips αναζητά σταθερά, καθαρά πλάνα από ανθρώπους που ξέρετε. Μπορείτε να βοηθήσετε την κάμερα να μάθει ποιος είναι σημαντικός για εσάς, έτσι ώστε όταν έρθει η γιαγιά στην πόλη, θα καταγράψει τη μεγάλη είσοδό της.

Ωστόσο, αν δεν εμπιστεύεστε τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της κάμερας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οι ίδιοι το πλήκτρο που διαθέτει, ενώ μπορείτε να την ελέγξετε ασύρματα και από τη mobile εφαρμογή.

Ο φακός είναι 12MP με 130 μοίρες οπτικού πεδίου και καταγράφει φωτογραφίες με 15fps. Έχει 16GB εσωτερική μνήμη και η μπαταρία της αρκεί για τρεις ώρες συνεχόμενης χρήσης. Προς το παρόν, είναι συμβατή με τα Pixels και τα iPhone 8, 8 Plus, Galaxy S7 και S8. Η μεταφορά των αρχείων γίνεται μέσω Wi-Fi. Η τιμή του Google Clips είναι στα $249.