Το νέο Pixelbook είναι το ισχυρότερο laptop της Google

Και το λεπτότερο…και το ελαφρύτερο…
05 Οκτωβρίου 2017 07:17
Το νέο Pixelbook είναι το ισχυρότερο laptop της Google

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Google όντως αποκάλυψε ένα νέο high-end Chromebook. Λόγος για το Google Pixelbook, το λεπτότερο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο laptop της εταιρίας. Έχει πάχος 10.3mm και βάρος 1.1 κιλά. Το 4-σε-1 design σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως notebook, tablet, με αναδιπλούμενο το πληκτρολόγιο από κάτω ή και σε tent mode.

Η υψηλής ανάλυσης 12.3 ιντσών touchscreen οθόνη συνδυάζεται με ένα λεπτό backlit πληκτρολόγιο με soft-touch πλήκτρα. Το trackpad διαθέτει νέους, ειδικά σχεδιασμένους αλγόριθμους επεξεργασίας για να διασφαλίζει την ακρίβεια. Το Pixelbook μπορεί να έρθει με έως και Intel Core i7 επεξεργαστές και έως 512GB αποθηκευτικό χώρο. Στο λειτουργικό βρίσκουμε φυσικά το Chrome OS, ενώ η μπαταρία υπόσχεται 10 ώρες χρήσης και fast charging που προσφέρει δύο ώρες χρήσης με φόρτιση 15 λεπτών. Αναμενόμενα διαθέτει ενσωματωμένο το Google Assistant, ενώ υποστηρίζονται και Android εφαρμογές.

Μαζί με το Pixelbook έρχεται και το Pixelbook Pen, ένα smart stylus που αναγνωρίζει τη γραφή με το χέρι. Το latency έχει πέσει στα 10ms και η αίσθηση πλησιάζει αυτή της γραφής με στυλό σε χαρτί. Το Pen μπορεί να αντιληφθεί κλίση έως και 60 μοιρών και 2.000 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση.

Το Google Pixelbook ξεκινά να προσφέρεται από σήμερα σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ ξεκίνησαν και οι προπαραγγελίες για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πωλείται σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς hardware, ξεκινώντας από τα $999. Το stylus θα κοστίζει $99.