Pixel Buds: Τα πρώτα ασύρματα ακουστικά της Google

Με δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο
05 Οκτωβρίου 2017 06:54
Pixel Buds: Τα πρώτα ασύρματα ακουστικά της Google

Η Google παρουσίασε τα πρώτα της ασύρματα ακουστικά, τα Pixel Buds. Με σχεδιασμό που “κλειδώνει” στο αυτί, διαθέτει όλα τα controls σε ένα touchpad στο δεξί ακουστικό, αφήνοντας ελεύθερο από κουμπιά το καλώδιο που τα συνδέει. Η θήκη που τα συνοδεύει προσφέρει 24 ώρες αναπαραγωγής, ενώ για το pairing χρειάζεται απλά να φέρετε τη θήκη κοντά σε ένα Android smartphone που “τρέχει” Android 7.0 Nougat με Google Assistant.

Ναι, το Google Assistant κάνει και εδώ αισθητή την παρουσία του, αφού μπορείτε να ακουμπήσετε το δεξί ακουστικό και να ζητήσετε από το Assistant να παίξει μουσική, να κάνει μια τηλεφωνική κλήση, να σας δώσει οδηγίες και άλλα, χωρίς τη χρήση του τηλεφώνου σας. Μπορεί να ειδοποιήσει επίσης για εισερχόμενα μηνύματα ή ακόμα και να σας τα διαβάσει.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των Pixel Buds, είναι η δυνατότητα μετάφρασης περισσότερων από 40 διαφορετικών γλωσσών σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το Google Translate του Pixel. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το δεξί ακουστικό και να πει “βοήθα με να μιλήσω Γαλλικά”. Τότε, καθώς ο χρήστης μιλάει, το ηχείο του Pixel θα αναπαράγει αυτά που λέει ο χρήστης στη γλώσσα του, στα Γαλλικά. Αν ο συνομιλητής του χρήστη απαντήσει στα Γαλλικά, ο χρήστης θα ακούσει τη μετάφραση στη γλώσσα του στα Pixel Buds του.

Τα Pixel Buds θα είναι διαθέσιμα το Νοέμβριο σε τιμή $159, ενώ οι προπαραγγελίες ήδη ξεκίνησαν. Διατίθενται στα χρώματα του Pixel 2, δηλαδή στα Just Black, Clearly White και Kinda Blue.