Επίσημα τα Google Pixel 2 και Pixel 2 XL με την καλύτερη κάμερα του κόσμου

Αδιάβροχα, gestures ζουλήγματος και με τη δύναμη της AI
04 Οκτωβρίου 2017 17:05
Επίσημα τα Google Pixel 2 και Pixel 2 XL με την καλύτερη κάμερα του κόσμου

Μετά την παρουσίαση των νέων smart speakers και Pixelbooks της εταιρίας, η Google ανακοίνωσε επιτέλους και επίσημα τα Pixel 2 και Pixel 2 XL. Οι διάδοχοι των κινητών που συνδυάζουν τους καλύτερους τομείς της Google στο hardware και το software, έρχονται σε στενή συνεργασία με την HTC για αυτό και φέρουν πλέον squeezable gestures, η Google το βαφτίζει Active Edge, δηλαδή ζουληχτά πλαϊνά που ενεργοποιούν συγκεκριμένα apps και την Google Assistant -όπως είδαμε πρόσφατα στο HTC U11.  

Εμφανισιακά, το Pixel 2 μοιάζει σχεδόν στα πάντα με τον προκάτοχο του, τετραγωνισμένη 5 ιντσών AMOLED οθόνη στα 1080p, με aspect ratio 16:9, 419ppi και παχιά bezels, με τη μόνη διαφορά να διακρίνεται στο γυαλί που έχει ανέβει μόνο στο επάνω πίσω μέρος της συσκευής, λίγο πάνω από τον fingerprint αισθητήρα, για τον οποίο η Google παινεύεται πως είναι ο γρηγορότερος σε smartphone. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών βρίσκεται στην οθόνη, καθώς το μεγαλύτερο Pixel XL 2 φέρει μια πανέμορφη 6 ιντσών QHD+ "edge-to-edge" P-AMOLED τύπου οθόνη στα 538 ppi, που υποστηρίζει HDR, ενώ έχει ειδικό polarized γυαλί για να τη βλέπετε ακόμη κι αν φοράτε γυαλιά ηλίου. 

Σε αυτό ο σημείο, ο chief product officer της Google είπε την ατάκα "Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τα χαρακτηριστικά για την μεγαλύτερη συσκευή" και ανέφερε πως τα specs των δύο συσκευών είναι ακριβώς τα ίδια σε επεξεργαστή, μνήμη RAM, και ποιότητα κάμερας. Επομένως, έχουμε να κάνουμε με το Snapdragon 835 chipset, 4GB RAM, 64/128GB αποθηκευτικού χώρου, 12MP οπίσθια και 8MP selfie κάμερα, δύο μπροστινά HD ηχεία, και USB-C θύρα χωρίς headphone jack -δίνεται ειδικός αντάπτορας. Διαφέρουν λίγο στην χωρητικότητα της μπαταρίας, η oποία είναι στα 2700mAh για το Pixel 2 και 3520mAh για το Pixel 2 XL. 

Για αυτό περνάμε και στο κυρίως ατού των νέων Pixel που δεν είναι άλλο από την κάμερα, την οποία η Google χαρακτηρίζει ως "την καλύτερη του κόσμου" και όχι άδικα, διότι κατάφερε να βαθμολογηθεί με 98 στο DxOmark -το υψηλότερο σκορ στην ιστορία. Ενδεικτικά, το iPhone 8 Plus έχει 94 σκορ. Και τα δύο κινητά φέρουν μια 12.2 MP κάμερα με f/1.8, Optical Image Stabilization και Electronic Image Stabilization για την πιο σταθερή εικόνα βίντεο σε smartphone. 

Για φέτος, η Google χρησιμοποιεί την τεχνολογία dual-pixel sensor που ουσιαστικά χωρίζει κάθε pixel της εικόνας στα δύο και έτσι μπορεί να δημιουργήσει εικονικά δύο φακούς, έχοντας πραγματικά μόνο έναν. Αυτό σημαίνει πως έχουμε λίγο μικρότερα pixel (1.4μm αντί για 1.55μm) αλλά τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα. Μπορεί να προσφέρει ένα εντυπωσιακό portrait mode σαν του iPhone 7/8 Plus χωρίς τη δεύτερη κάμερα και το ίδιο συμβαίνει και με τη μπροστινή που μπορεί να προσφέρει φωτογραφίες με θολωμένο background. 

Πραγματικό δείγμα εικόνας του Selfie Portrait που τράβηξε ο YouTuber, MKBHD: 

Η Google πέταξε πολλές φορές τις σπόντες της στην Apple και μια από αυτές αναφερόταν στο iCloud και την έξτρα επιβάρυνση στους χρήστες για να αποθηκεύουν το περιεχόμενο τους. Με το Pixel 2 η Google συνεχίζει την παράδοση και δίνει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στους κατόχους του smartphone για να αποθηκεύουν όσα βίντεο και εικόνες θέλουν στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Τα Pixel 2 και Pixel 2 XL θα γίνουν διαθέσιμα σε τέσσερα χρώματα, Just Black, Clearly White, Kinda Blue και Black & White -και εδώ η Google έριξε τη σπόντα της για τις μαρκετίστικες ονομασίες χρωμάτων των εταιριών τελευταία. Oι τιμές τους θα έχουν ως εξής: Pixel 2 64GB και 128GB στα $649 και $749 αντίστοιχα, ενώ το Pixel XL 2 θα ξεκινά από τα $849 για το 64GB μοντέλο και στα $949 για το 128GB.