Τα tattoos εξελίσσονται και γίνονται smart

Λειτουργούν ως ιατρικά όργανα
02 Οκτωβρίου 2017 07:49
Τα tattoos εξελίσσονται και γίνονται smart

Τα wearables όπως τα fitness bands και τα smartwatches έχουν τους περιορισμούς τους, αφού βασίζονται σε ασύρματη σύνδεση, πολλές φορές δεν έχουν την επαφή που πρέπει με το σώμα σας, ενώ χρειάζονται συχνά φόρτιση. Εδώ έρχεται το Harvard και το MIT, αναπτύσσοντας “έξυπνα” tattoos τα οποία αποτελούνται από βιο-αισθητήρες μέσα στο δέρμα σας. Τα πλεονεκτήματα είναι πως δεν απαιτούν ενέργεια ή κάποια ασύρματη σύνδεση.

Το μελάνι αντιδρά στη χημική σύνθεση του ενδιάμεσου υγρού, το οποίο αντικατοπτρίζει την κατάσταση του αίματός σας. Όταν γίνεται πράσινο για παράδειγμα θα δείχνει στους αθλητές πως χρειάζεται να ενυδατωθούν, ενώ το καφέ θα μπορεί να προειδοποιεί τους διαβητικούς πως τα επίπεδα της γλυκόζης έχουν ανέβει. Οι ερευνητές μάλιστα θα είναι σε θέση σύντομα να καθορίσουν και τη διάρκεια του tattoo, για όσο εσείς θέλετε, έτσι ώστε να μην είναι μια απόφαση μόνιμη που μπορεί στο μέλλον να μετανιώσετε. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι αόρατα σε κανονικές συνθήκες και ορατά μόνο κάτω από ορισμένο φωτισμό, αν δε θέλετε να είναι ορατά σε άλλους.

Το project The Dermal Abyss έχει κινήσει το ενδιαφέρον τόσο της ιατρικής κοινότητας όσο και των καλλιτεχνών, αφού θα  μπορεί κάποιος να έχει tattoos που θα είναι μεν διακοσμητικά αλλά και γεμάτα πληροφορίες για το σώμα του.

Tags: