Η Tesla και η Alphabet βοηθούν το Puerto Rico

Με υποδομές ενέργειας και internet
01 Οκτωβρίου 2017 05:15
Η Tesla και η Alphabet βοηθούν το Puerto Rico

Όπως είχαμε αναμεταδώσει, το Facebook και ο CEO αυτού, Mark Zuckerberg, διοργάνωσαν μια τεράστια εκστρατεία με στόχο την παροχή βοήθειας στο Puerto Rico και τους κατοίκους του, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση μετά το χτύπημα του τυφώνα Maria, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως ακόμη δύο μεγάλες εταιρίες σκοπεύουν να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και κατ’ επέκταση οι ντόπιοι, είναι η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και ότι συνεπάγεται αυτή. Ο τυφώνας κατέστρεψε ολοσχερώς τεράστιο μέρος του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού αφήνοντας σπίτια και νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα. Η Tesla σκοπεύει να δώσει μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα αυτό στέλνοντας τις μονάδες Powerwall καθώς και ομάδα τεχνικών της να τις εγκαταστήσουν. Οι μονάδες Powerwall ανακοινώθηκαν από την εταιρία το 2015 και στην ουσία πρόκειται για τεράστιους συσσωρευτές ενέργειας που συνεργάζονται με ηλιακά panels. Σίγουρα δεν πρόκειται για την ιδανική λύση, ωστόσο αποτελεί μια τεράστια ανακούφιση για το νησί.

Η Alphabet, μητρική εταιρία της Google και της X, στοχεύει στην προσωρινή λύση ενός άλλου μεγάλου προβλήματος, αυτό της επικοινωνίας. Το τμήμα X της Alphabet, ασχολείται με τα φουτουριστικά και ειδικά projects, ένα από τα οποία είναι το Project Loon. Το Loon είναι ένα πρόγραμμα κατασκευής ιπτάμενων συσκευών, που μοιάζουν με αερόστατα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν διάφορες λύσεις επικοινωνίας ενώ στην προκειμένη περίπτωση, θα προσφέρουν LTE συνδέσεις.

Με τον τυφώνα Maria να έχει καταστρέψει πάνω από το 90% των τηλεφωνικών δικτύων του νησιού και την αποστολή του Facebook να αποκαταστήσει τις βλάβες και το δίκτυο, τα Loon θα δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς και τις υπηρεσίες βοηθείας να κάνουν καλύτερα το έργο τους.