Η Intel μπαίνει στα συστήματα της Tesla

Παρέλαβε τη σκυτάλη από την Nvidia
29 Σεπτεμβρίου 2017 06:55
Η Intel μπαίνει στα συστήματα της Tesla

Μια από τις πιο καλές και σταθερές συνεργασίες μέχρι τώρα, ήταν αυτή της Tesla και της Nvidia. Η εταιρία που ειδικεύεται στις κάρτες γραφικών διαθέτει ένα τμήμα το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη προϊόντων infotainment τα οποία παρέχει σε πολλούς κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένας εκ των οποίων ήταν η Tesla. Η συμφωνία των δύο εταιριών έλαβε τέλος, βάσει πηγών του Bloomberg, ενώ ήδη η Tesla ήρθε σε επαφή με την Intel για την παραγγελία νέων συστημάτων για τα αυτοκίνητα της.

Αν και καμία από τις τρεις εταιρίες δεν ήθελε να σχολιάσει το θέμα, ειδικοί λένε πως λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης του νέου Model 3 με την ταυτόχρονη μείωση στην τιμή, η Tesla προσπαθεί να ρίξει το κόστος κατασκευής χωρίς να διακινδυνεύσει την ποιότητα. Αν μη τι άλλο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κορυφαία ποιότητα και απόδοση των προϊόντων της Intel.

Η Nvidia αν και έχασε έναν μεγάλο πελάτη, παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής infotainment systems, με μεγάλο πελατολόγιο που περιλαμβάνει εταιρίες όπως την Audi, την Toyota και την Volvo.