Το Facebook στο πλευρό του Puerto Rico

Στέλνει την ομάδα των τεχνικών του στο νησί
29 Σεπτεμβρίου 2017 06:35
Το Facebook στο πλευρό του Puerto Rico

Τρομερές είναι οι καταστροφές που έχει υποστεί το Puerto Rico μετά τον τυφώνα Maria, με το 80% του νησιού να βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό δίκτυο, να μειώνονται δραματικά τα αποθέματα φαγητού, ενώ από τις συνολικά 69 νοσοκομειακές μονάδες μόνο 11 λειτουργούν πλήρως λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει βοήθεια στο νησί και τους κατοίκους του ωστόσο μεγάλη είναι η ανταπόκριση από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρίες.

Το Facebook με πρωτεργάτη τον CEO της εταιρίας, Mark Zuckerberg, πήρε την απόφαση να διεξάγει έναν έρανο μέσω της πλατφόρμας το οποίο κατά τη συγγραφή του άρθρου έχει συγκεντρώσει 80 χιλιάδες δολάρια τα οποία θα κατατεθούν για να βοηθηθούν τα παιδιά του Puerto Rico. Η εταιρία όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό αφού και η ίδια θα διάθεσει το ποσό του $1,5 εκατομμυρίου στους οργανισμούς World Food Program και NetHope. 

Πέρα από τη δωρεά, ο Zuckerberg ανακοίνωσε πως θα αποστείλει την ομάδα δικτυακής κατασκευής του Facebook στo νησί, η οποία θα συνεργαστεί στενά με την NetHope για την ανοικοδόμηση του δικτύου και των τηλεπικοινωνιών που καταστράφηκαν, καθώς είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα. Όπως τονίζει, η έλλειψη επικοινωνίας προκαλεί δυσκολίες στην διάθεση βοήθειας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη αλλά και στους συγγενείς των κατοίκων που δεν μπορούν να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλής.

Ας ελπίσουμε ότι και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν τη παραδειγματική κίνηση του Facebook και θα διαθέσουν κάποιους από τους πόρους τους στην ανάγκη που έχει το νησί μετά το τυφώνα Maria.