Η BMW φέρνει την Alexa στα αυτοκίνητα

Η ψηφιακή βοηθός της Amazon δικτυώνεται
29 Σεπτεμβρίου 2017 06:40
Η BMW φέρνει την Alexa στα αυτοκίνητα

Το "παιχνίδι του θρόνου" για την καλύτερη και πιο δικτυωμένη ψηφιακή βοηθό φαίνεται να εντείνεται αντί να περνά κάποια φάση κορεσμού. Δεν είναι μυστικό πως Google και Apple έχουν προσπεράσει προ πολλού τα όρια των κινητών τηλεφώνων, ενσωματώνοντας Assistant και Siri σε τηλεοράσεις, έξυπνα ηχεία και αυτοκίνητα, εγκαινιάζοντας το Android Auto και CarPlay αντίστοιχα. Η νέα συμφωνία όμως μεταξύ Amazon και BMW ήρθε να ταράξει τα νερά.

Η Amazon και η BMW ανακοινώνουν από κοινού σήμερα ότι η ψηφιακή βοηθός της πρώτης, Alexa, θα γίνει διαθέσιμη σε αυτοκίνητα BMW και MINI αρχής γενομένης από τα μέσα του 2018. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα ενώ βρίσκονται καθοδόν να ρωτήσουν την Alexa για οδηγίες, και μέσω φωνητικών εντολών να καλέσουν κάποιον αριθμό, να βάλουν μουσική, να ελέγξουν το αυτοματοποιημένο σπίτι τους, να ακούσουν τα νέα και άλλα, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσουν κάποια επιπλέον εφαρμογή. - Δελτίο Τύπου

Ουσιαστικά, οι οδηγοί θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες δυνατότητες, με τις οπτικές κάρτες της βοηθού (βλ. to-do lists, προγνώσεις καιρού, κ.α.) να κάνουν την εμφάνιση τους στα οπτικά μέσα των αυτοκινήτων. Να σημειωθεί πως οι κάτοχοι BMW και MINI αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πριν το 2018 πιθανότατα δε θα έχουν πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία. Ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Alexa Automotive, Ned Curic δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με την BMW για να φέρουμε την εμπειρία που προσφέρει η Alexa στους οδηγούς της εταιρίας. Η φωνή είναι ένα μεγάλο κομμάτι του μέλλοντος, κυρίως στα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιώντας την φωνή σου για να ευχαριστηθείς περιεχόμενο και να αλληλεπιδράσεις με το αμάξι σου, κάνει μια καλή οδηγική εμπειρία ακόμη καλύτερη. Ανυπομονούμε να δούμε πελάτες της BMW να το δοκιμάζουν."