Κοντσέρτο που ζητά να αφήσετε τα τηλέφωνά σας ανοιχτά

Η τεχνολογία SynkroTakt φέρνει την τέταρτη διάσταση στον ήχο των παραστάσεων
26 Σεπτεμβρίου 2017 05:30
Κοντσέρτο που ζητά να αφήσετε τα τηλέφωνά σας ανοιχτά

Ως συνήθως, ζητείται από τους θεατές μουσικών και μη παραστάσεων να απενεργοποιήσουν ή να θέσουν στην αθόρυβη λειτουργία τα κινητά τους, για εύλογους φυσικά λόγους. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ εύκολο κάποιος να βρεθεί εκτός θεάτρου, ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων- να λάβει έναν ορμαθό επικριτικών βλεμμάτων.

Το συναυλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου του Yale ζητά ακριβώς το αντίθετο, αφού προτρέπει το κοινό να αφήσει τα κινητά του τηλέφωνα ενεργοποιημένα και στη "θορυβώδη" λειτουργία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της επερχόμενης συναυλίας τους στις 6 Οκτωβρίου. Κάνοντας χρήση της τεχνολογίας SynkroTakt, κάθε συσκευή με δυνατότητα δικτύωσης, θα αποτελέσει μέρος μιας μεγαλύτερης παράστασης όταν η μπάντα θα παίζει το 'Honeycomb' του Cody Brookshire. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει το συγχρονισμό 32 ακουστικών κομματιών μεταξύ των κινητών συσκευών των θεατών και της μπάντας με σχεδόν μηδαμινές απώλειες, δημιουργώντας στην ουσία έως και 250+ πρόσθετα ηχεία στο χώρο.

Η χρήση του SynkroTakt αναμένεται να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια σε τηλεοπτικά δρώμενα και γκαλερί έργων τέχνης, προσδίδοντας στο αποτέλεσμα μια πιο δραματική υφή. Περισσότερα για την τεχνολογία αυτή στο βίντεο που ακολουθεί.

Tags: