Η LG θέλει να εξαλείψει το Screen-Door effect του VR

Νέα πατέντα κατέθεσε η εταιρία
26 Σεπτεμβρίου 2017 04:30
Η LG θέλει να εξαλείψει το Screen-Door effect του VR

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχει στην υπάρχουσα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, είναι αυτό του Screen-Door. Screen-Door effect ονομάζεται η ικανότητα του χρήστη να διακρίνει τα κενά ανάμεσα στα pixels του panel που προκύπτει από τους μεγεθυντικούς φακούς του εκάστοτε VR headset. Μια πιθανή, λογική λύση θα ήταν η αύξηση της ανάλυσης των οθονών. Ένα 4K panel έχει τετραπλάσιο αριθμό pixels από ένα 1080p panel και η χρήση του θα βοηθούσε στην απόκρυψη των κενών ανάμεσα τους. Ωστόσο η σημερινή τεχνολογία δεν είναι ικανή να φτάσει το επίπεδο λεπτομέρειας που μπορεί να διακρίνει το μάτι από αυτή την απόσταση, οπότε θα έπρεπε να υπάρξει μια άλλη λύση.

Η LG σε επίσημη αίτηση κατοχύρωσης ευρεσυτεχνίας προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα προσεγγίζοντάς το από μια άλλη μεριά. Η εταιρία θεωρεί πως μπορεί να μειώσει την ορατότητα των κενών με το να επεξεργαστεί το φως που παράγεται από το panel. Συγκεκριμένα στην αίτηση αναφέρει:

[...]Διαχέει το φως από την περιοχή ακτινοβολίας του headset σε μια περιοχή του headset που μπλοκάρει το φως [...] βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εικόνας.

Αυτό το νέο τμήμα διάχυσης του φωτός θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην οθόνη και στους φακούς. Η καινούρια τεχνολογία της LG λέγεται πως πρόκειται να ενσωματωθεί στο SteamVR Headset το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.