To Google Play είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής εφαρμογών

Στέλεχος της εταιρείας εξηγεί γιατί
23 Σεπτεμβρίου 2017 18:34
To Google Play είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής εφαρμογών

Στις νέες δηλώσεις του ο James Sanders, υπεύθυνος της πλατφόρμας Google Play στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, χαρακτηρίζει την υπηρεσία διανομής εφαρμογών της Google την μεγαλύτερη στον κόσμο, ενώ εκμυστηρεύεται τα σχέδια της εταιρίας για τη μεγαλύτερη προώθηση των εφαρμογών και των προγραμματιστών.

Το τεράστιο νούμερο των 82 δισεκατομμυρίων downloads που χτύπησε πέρυσι το Google Play οφείλεται σε δύο κύριους παράγοντες. Ο πρώτος είναι η τεράστια βάση χρηστών και συσκευών Android που έχει δημιουργηθεί με την πάροδο των χρόνων και η σχέση που έχουν αναπτύξει με την πλατφόρμα Play, ενώ ο δεύτερος είναι η ποικιλία που προσφέρει η υπηρεσία σε εφαρμογές και ηλεκτρονικά αγαθά, που προσελκύει τους χρήστες σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Ο Sanders δήλωσε ότι η εταιρία δεν επαναπαύεται σε αυτά τα αποτελέσματα και έχει στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας καθώς και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές - εκδότες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες Analytics, τις οποίες οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν για να πάρουν το feedback του κοινού, οι υπηρεσίες πληρωμής και διανομής χρημάτων, ενώ εντύπωση έκανε το σχέδιο της Google να χρεώνει τους χρήστες, για αγορές στο Play Store, μέσα από τον μηνιαίο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας.