Motorola Moto X4: Με πάροχο το Project Fi και λειτουργικό Android One

Το Android 9.0 'P' επιβεβαιώνεται
22 Σεπτεμβρίου 2017 04:30
Motorola Moto X4: Με πάροχο το Project Fi και λειτουργικό Android One

Το Project Fi αποτελεί μια "ερασιτεχνική" προσπάθεια της Google να κόψει το καλώδιο μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και των παρόχων κάθε χώρας, αναλαμβάνοντας εκείνη το ρόλο αυτό παγκοσμίως. Σήμερα, σε συνεργασία με τη Motorola, παρουσιάζει το Moto X4, στην αμερικανική αγορά. Ως γνωστόν, το σύνολο των κινητών συσκευών της Αμερικής είναι κλειδωμένο σε κάποιον πάροχο (όπως η AT&T). Πρόκειται επομένως για την πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει 'κλειδωμένη' στο Project Fi.



Το Moto X4 της Motorola -μόνο στην Αμερική- θα έρχεται με εγκατεστημένο το λειτουργικό Android One που θα βασίζεται στην έκδοση 7.1 Nougat, ενώ θα λάβει πριν το τέλος του έτους αναβάθμιση για την έκδοση 8.0 Oreo. Έκπληξη αποτελούν τα λόγια της εταιρίας περί του θέματος, αφού αποκάλυψε πως το παρόν κινητό θα αποτελεί ένα από τα πρώτα που θα πάρουν αναβάθμιση και στην έκδοση Android 9.0 P (Pie;). Η προσέγγιση που ακολουθεί η Google στο λειτουργικό One, εγγυάται μια 'λιτή και απέριττη' εμπειρία, stock Android, δίχως bloatware (βλ. Moto Voice, Moto Access, Amazon's Alexa, Attentive Display, κ.α.).



Στα των χαρακτηριστικών, το κινητό φέρει μια 5.2-ιντσών, FHD οθόνη, ενώ κάτω από το καπό υπάρχει ο Snapdragon 630. Η 3.000mAh μπαταρία του είναι ικανή ελέω των χαρακτηριστικών να προσφέρει μια ολόκληρη ημέρα χρήσης χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς. Το σύστημα της οπίσθιας κάμερας του είναι διπλό (12-megapixel & 8-megapixel), ενώ εμπρόσθια εξοπλίζεται με μια κάμερα των 16-megapixel. Η πιστοποίηση IP68 υπόσχεται αντοχή τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη.

Το Moto X4 της Motorola βρίσκεται ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελίες, με την τιμή του να έχει οριστεί στα $399 δολάρια.