Η Google εξαγοράζει μέρος της HTC έναντι $1.1 δισεκατομμυρίων

Η Google ενισχύεται, η HTC συνεχίζει να υπάρχει
21 Σεπτεμβρίου 2017 08:13
Η Google εξαγοράζει μέρος της HTC έναντι $1.1 δισεκατομμυρίων

Η συμφωνία μεταξύ Google και HTC είναι επίσημη. Η Google αυτή τη φορά, δεν εξαγοράζει ολόκληρη την HTC, όπως έκανε με την Motorola. Αντί αυτού, Google και HTC υπέγραψαν συμφωνία με την οποία αρκετοί εργαζόμενοι της HTC μεταφέρονται στην Google και η HTC παίρνει $1.1 δισεκατομμύρια για αυτό. Η συμφωνία περιλαμβάνει και μια μη-αποκλειστική αδειοδότηση για την πνευματική ιδιοκτησία της HTC.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η HTC παραμένει μια ανεξάρτητη εταιρία και θα συνεχίσει να παράγει smartphones. Οι υπάλληλοι που εξαγοράστηκαν από την Google δε συμπεριλαμβάνουν αυτούς που εργάζονται στα εργοστάσια της HTC, μιας και το σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο ζητά outsourcing στην κατασκευή των συσκευών σε τρίτες εταιρίες. Αυτοί που θα ανήκουν πλέον στην Google θα είναι το “Powered by HTC” R&D τμήμα που ήταν πίσω από τα Pixel και Pixel XL τηλέφωνα της Google. O αριθμός τους αγγίζει τους 2.000 και αποτελούν τους μισούς από ολόκληρο το R&D τμήμα της HTC.

Η συμφωνία αυτή είναι ένα πανέξυπνο βήμα σε μια μακρά συνεργασία, επιτρέποντας στην Google να ενισχύσει το hardware τμήμα της, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε τη συνεχή καινοτομία στα HTC smartphone και Vive virtual reality τμήματά μας. - Cher Wang, CEO HTC

Με αυτή τη συμφωνία, μια ομάδα ταλέντων της HTC θα έρθουν στην Google ως μέρος του τμήματος hardware. Οι μελλοντικοί αυτοί συνάδελφοι Googlers είναι φανταστικοί τύποι με τους οποίους έχουμε ήδη συνεργαστεί πολύ στενά για τα Pixel τηλέφωνα και είμαστε ενθουσιασμένοι για να δούμε τι θα καταφέρουμε μαζί ως ομάδα. – Rick Osterloh, SVP Hardware, Google (Πρώην CEO Motorola)

Tags: