Καταγραφή βίντεο στα 1000fps για το Galaxy S9;

Η Samsung μπαίνει στα "χωράφια" της Sony
20 Σεπτεμβρίου 2017 05:35
Καταγραφή βίντεο στα 1000fps για το Galaxy S9;

Η Sony ήταν η πρώτη που κατασκεύασε και ενσωμάτωσε κάμερα σε κινητό, ικανή να καταγράφει βίντεο στα 960fps. Η Motion Eye τεχνολογία της, βρέθηκε να εξοπλίζει τα: Xperia XZ Premium, XZs και αργότερα το XZ1. Πρόκειται για ένα τριών στρωμάτων chip (βλ. Pixels, Control Logic και Memory), με την τρίτη του στρώση να αναλαμβάνει την προσωρινή αποθήκευση των frames ώστε να επιτύχει το τόσο μεγάλο slow-motion.

Φήμες λοιπόν -για ακόμη μια φορά-, θέλουν τον κορεάτικο κολοσσό της smartphone βιομηχανίας και των ημιαγωγών, Samsung, να δημιουργεί τη δική του λύση μέχρι τον Νοέμβριο. Εξοπλίζοντας έτσι την επερχόμενη ναυαρχίδα της, Galaxy S9, κατ' αποκλειστικότητα με τη δική της κάμερα. Εκείνη θα είναι ικανή για καταγραφή βίντεο στα 1000fps, κάνοντας χρήση ενός παραδοσιακού, δύο στρωμάτων chip, που θα φέρουν προσκολλημένο πάνω τους ένα DRAM chip, με σκοπό την αποφυγή παραβίασης ορισμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Sony.

Για την ώρα, η εταιρία βασίζεται σε μια μίξη δικών της και της Sony αισθητήρων για τα Galaxy S8 κινητά τηλέφωνα ανά τον κόσμο. Τα κορεάτικα για παράδειγμα φέρουν της ίδιας, ενώ εκείνα που κυκλοφορούν στην Αμερικάνικη αγορά, της Sony.