H έκδοση 64 του Chrome θα μπλοκάρει την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο

Δίνει τον έλεγχο στο χρήστη
18 Σεπτεμβρίου 2017 04:50
H έκδοση 64 του Chrome θα μπλοκάρει την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο

Σίγουρα έχετε βρεθεί στην ανυπόφορη κατάσταση όπου έχετε ανοίξει ταυτόχρονα έναν ορμαθό από sites (με σκοπό να τα δείτε στην πορεία), μόνο για να συνειδητοποιήσετε πως αρκετά από αυτά έφεραν περιεχόμενο βίντεο το οποίο είχε αυτομάτως ξεκινήσει να αναπαράγεται.

Σε αυτό το "ακουστικό τσίρκο" θέλει να δώσει τέλος η Google μέσω της 64 έκδοσης του Chrome. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο επίσημο blog της εταιρίας, η επερχόμενη έκδοση του browser θα είναι σε θέση να παρεμποδίζει την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο χωρίς τη χρήση add-ons. Φυσικά με ένα μεγάλο "αλλά", αφού στις κατευθυντήριες γραμμές της η Google, προτρέπει την αυτόματη αναπαραγωγή. 

"Ξεκινώντας από τον Chrome 64, η αυτόματη αναπαραγωγή θα επιτρέπεται μόνο, είτε όταν το βίντεο δεν αναπαράγει ήχο, είτε όταν ο χρήστης έχει δηλώσει ενδιαφέρον γι' αυτό. Αυτό θα επιτρέψει την αυτοματοποίηση μόνο στις περιπτώσεις όπου ο χρήστης θέλει την αναπαραγωγή, αλλιώς θα σέβεται την επιθυμία του να μη γίνει αναπαραγωγή. Αυτές οι αλλαγές θα ενοποιήσουν τη συμπεριφορά desktop και mobile web, επιτρέποντας μια πιο προβλεπόμενη εμπειρία μεταξύ των πλατφορμών".

Tags: