Το aCar είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγάκι για την Αφρική

Πρακτικό και ανθεκτικό για τους δύσβατους δρόμους
17 Σεπτεμβρίου 2017 08:21
Το aCar είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγάκι για την Αφρική

Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα φέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προορίζονται για τους “πολιτισμένους” δρόμους των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και μερικών χωρών της Ασίας. Στις αχανείς εκτάσεις της Αφρικής όμως, όπου οι δρόμοι έξω από τις μεγάλες πόλεις δεν έχουν καν άσφαλτο, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ανύπαρκτη.

Αυτό θέλει να αλλάξει το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου παρουσιάζοντας το aCar, ένα ηλεκτρικό φορτηγάκι το οποίο είναι σχεδιασμένο για χρήση στη σκληρή αυτή ήπειρο.

Διαθέτει κίνηση στους 4 τροχούς, ανθεκτικό σασί και μπορεί να διασχίσει χωματόδρομους και ανώμαλους δρόμους, δίνοντας άμεσα την ηλεκτρική ισχύ όπου χρειαστεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια. Η ακτίνα δράσης του μικρή, μόλις 80 χιλιόμετρα, αλλά είναι modular, που σημαίνει ότι μπορεί να διαμορφωθεί για να μεταφέρει ανθρώπους ή εμπορεύματα, ενώ ο οδηγός μπορεί να εκμεταλλευτεί και την ηλεκτρική ισχύ για να χρησιμοποιήσει το βίντσι ή άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Οι δοκιμές του aCar πραγματοποιήθηκαν στην Γκάνα και αναμένεται να προσφερθεί αποκλειστικά στην αφρικανική αγορά με τιμή κάτω των €10.000.