Η Samsung μπαίνει στην αγορά των αυτόνομων αυτοκινήτων

Επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων
16 Σεπτεμβρίου 2017 05:57
Η Samsung μπαίνει στην αγορά των αυτόνομων αυτοκινήτων

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα νέα ότι η Samsung πήρε άδεια από την πολιτεία της Καλιφόρνια για δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων στους δημόσιους δρόμους, νέα ανακοίνωση από την εταιρία δηλώνει πως εισέρχεται δυνατά στην αγορά αυτών. Με σχέδια δημιουργίας συγκεκριμένου τμήματος που θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τους κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων, η Samsung διέθεσε επενδυτικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το τμήμα, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί μέσα στην Harman, εταιρία με συστήματα ήχου που η Samsung εξαγόρασε για 8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Η εταιρία σκοπεύει να συνεργαστεί και να επενδύσει πάνω στην TTTech, μια startup εταιρία που ασχολείται με την κατασκευή συστημάτων ελέγχου και ασφάλειας ημι-αυτόνομων αυτοκινήτων, όπως το πρόσφατο Audi A8. Αν και η TTTech έχει μια από τις πιο πλέον καταξιωμένες πλατφόρμες, ο ανταγωνισμός κλείνει περισσότερο στην ανταγωνίστρια Mobileye. Συγκεκριμένα ο CEO της Hardman, Dinesh Paliwal αναφέρθηκε στο ζήτημα σε συνέντευξη του στο Bloomberg, λέγοντας τα παρακάτω:

Η βιομηχανία μας, στη κυριολεξία, ουρλιάζει “Αγαπάμε την Mobileye αλλά χρειαζόμαστε με ανοιχτή πλατφόρμα

Από ότι φαίνεται, ο Κορεατικός γίγαντας θέλει να μπει στον ανταγωνισμό μιας πολλά υποσχόμενης, μελλοντικά, αγοράς που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν εταιρίες όπως η Mobileye και η Waymo. Ωστόσο ο καινούριος ανταγωνιστής αυτών, έρχεται με πολύ όρεξη αλλά και τεράστιο κεφάλαιο για να τροφοδοτήσει τη λειτουργία του.