Η Daimler επενδύει σε τεχνολογία φόρτισης 5 λεπτών

Υπόσχεται ακαριαία φόρτιση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
16 Σεπτεμβρίου 2017 05:39
Η Daimler επενδύει σε τεχνολογία φόρτισης 5 λεπτών

Μια απ τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της σύγχρονης αγοράς, η Daimler AG, έβαλε σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φορτίζονται τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Αν και το πρόβλημα αυτονομίας έχει λυθεί σε έναν βαθμό, αυτό που συνεχίζει να επηρεάζει την επιλογή του κοινού ανάμεσα σε ηλεκτρικά και συμβατικά αυτοκίνητα, είναι αυτό του χρόνου φόρτισης. Η Tesla, όπως και πολλές άλλες εταιρίες, έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στο πέρασμα των χρόνων άλλα αυτό που υπόσχεται η StoreDot ξεπερνάει την φαντασία.

Με συλλογή επενδυτικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ετοιμάζεται να εξοπλίσει την StoreDote η Daimler AG, με σκοπό την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας FlashBattery, που δημιούργησε η Ισραηλινή startup. Οι μπαταρίες Flash της εταιρίας, παρουσιάστηκαν στην αρχή του έτους με στόχο να αντικαταστήσουν τις μέχρι τώρα σε χρήση, ιόντων λιθίου και υπόσχονται αυτονομία έως 480 χιλιόμετρα και πλήρη φόρτιση μέσα σε 5 λεπτά.

Αν τα όσα υπόσχεται η startup εταιρία αποδειχθούν αληθή, είναι σίγουρο πως όλη η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γνωρίσει μια νέα εποχή.