Το Messenger ξεπερνά τους 1.3 δισ. χρήστες

Αποτελεί επίσημα την πιο διαδεδομένη εφαρμογή επικοινωνίας
15 Σεπτεμβρίου 2017 12:43
Το Messenger ξεπερνά τους 1.3 δισ. χρήστες

Αν και οι μνήμες είναι ακόμη φρέσκιες, σχετικά με την αρνητική αντίδραση που είχε όλη η κοινότητα στην απόφαση του Facebook να "σπάσει" τη δυνατότητα messaging της υπηρεσίας σε μια ξεχωριστή, stand-alone εφαρμογή, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των χρηστών και των δύο εφαρμογών.

Πριν λίγους μήνες η εταιρία γιόρταζε τον "αστρονομικό" αριθμό των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας, ενώ τον Απρίλιο οι χρήστες του Messenger μόνο είχαν φτάσει κιόλας τα 1.2 δισεκατομμύρια. Εκ της διάσπασης για την ακρίβεια χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να φτάσει από τα 800 εκατομμύρια στο 1 δις, και έπειτα άλλους εννέα για να αγγίξει το ποσό του Απριλίου. Σήμερα, πέντε μήνες μετά και η εφαρμογή πρόσθεσε άλλους 100 εκατομμύρια χρήστες, ξεπερνώντας συνολικά τα 1.3 δισεκατομμύρια μηνιαίων χρηστών.

Στόχος της εταιρίας να εκμεταλλευτεί τώρα αγορές όπου ο Messenger δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή και όπου η "πίτα" των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων βρίσκεται σε υπερκορεσμό από την πλειάδα των επιλογών. Στη δεύτερη θέση, άλλωστε, δεν βρίσκεται όπως φαντάζεστε η WhatsApp εφαρμογή της ίδιας, αλλά η WeChat με έδρα στην Κίνα, που ανακοίνωσε τον Μάιο του έτους πως έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες.