Τα iPhone 8 και 8 Plus είναι εδώ

Και φέρνουν το τέλος των S μοντέλων
12 Σεπτεμβρίου 2017 18:04
Τα iPhone 8 και 8 Plus είναι εδώ

Η αναβάθμιση του “συμβατικού” iPhone 7 έφτασε. Η Apple έκανε την έκπληξη όμως και αντί για iPhone 7s και 7s Plus παρουσίασε τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Το design δεν έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη γενιά, ωστόσο η Apple ισχυρίζεται πως διαθέτει το πιο ανθεκτικό γυαλί από οποιοδήποτε smartphone στον κόσμο.

Η Retina HD οθόνη του iPhone 8 είναι στις 4.7 ίντσες και του μεγαλύτερου iPhone 8 Plus στις 5.5 ίντσες. Με την True Tone τεχνολογία που διαθέτουν, η οθόνη προσαρμόζει το white balance βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντος για να φέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Η RAM βρίσκεται στα 2GB για το μικρό μοντέλο και στα 3GB για το μεγαλύτερο. Τα stereo ηχεία των τηλεφώνων είναι 25% πιο δυνατά από το iPhone 7.

Εσωτερικά βρίσκουμε τον 6-πύρηνο 64-bit A11 Bionic με την πρώτη GPU σχεδιασμένη από την ίδια την Apple για εξαιρετικές επιδόσεις στα games. Το chip αποτελείται από 4.3 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και ενσωματώνει δύο ισχυρούς πυρήνες 25% ταχύτερους από τον A10 και τέσσερις υψηλής απόδοσης πυρήνες 70% ταχύτερους από τον Α10. Η τριπύρηνη GPU υπόσχεται 30% καλύτερες επιδόσεις από αυτή που βρίσκεται στον A10 Fusion.

Η κάμερα του iPhone 8 είναι 12MP με νέο αισθητήρα που διαθέτει φίλτρο χρώματος, ενώ επιτέλους διαθέτει οπτική σταθεροποίηση. Παραδοσιακά το μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 8 Plus διαθέτει dual-camera διάταξη, με τις δύο κάμερες να είναι στα 12MP έκαστος. Ο ένας wide-angle φακός διαθέτει f/1.8 και ο telephoto f/2.8. Υποστηρίζει 4K video στα 60fps και 1080p video στα 240fps.

Η Apple δούλεψε σκληρά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, με γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό. Τα τηλέφωνα είναι ανθεκτικά στο νερό, ενώ θα υποστηρίζουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που θα φέρει το iOS 11. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η υποστήριξη της ασύρματης φόρτισης με το ευρέως διαδεδομένο πρότυπο Qi, κάτι που σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασύρματων φορτιστών θα είναι συμβατοί. Όπως και με το iPhone 7, το audio jack 3.5mm είναι απών.

Η τιμή του iPhone 8 ξεκινά από τα $699 και του iPhone 8 Plus από τα $799. Θα είναι διαθέσιμα με χωρητικότητα 64GB και 256GB. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία τους στις 22 Σεπτεμβρίου.

Tags: