To Facebook δοκιμάζει το χαρακτηριστικό Instant Videos

Τέλος στη σπατάλη δεδομένων κινητής τηλεφωνίας
13 Σεπτεμβρίου 2017 04:32
To Facebook δοκιμάζει το χαρακτηριστικό Instant Videos

Το έχουμε ξαναπεί πως ο τεχνολογικός γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εστιάζει την προσοχή του στα 'πολυμέσα', τόσο ως μια πλατφόρμα διαμοιρασμού ερασιτεχνικών βίντεο, όσο και ως μια υπηρεσία παραγωγής original περιεχομένου. Στο παρελθόν είδαμε το Facebook να δοκιμάζει τρόπους μείωσης των δεδομένων που καταναλώνουν οι χρήστες του όσο εκείνοι κάνουν χρήση της εφαρμογής μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρώτα είχαμε την αλγοριθμική επιλογή προβολής των νέων στο 'News Feed' βάσει του μεγέθους του περιεχομένου που έφεραν, ενώ αργότερα παρουσίασε τα replay-ability των Stories και τα 'Instant Articles'.

Μια εφάμιλλη προσέγγιση ακολουθεί η εταιρία, αυτήν τη φορά για τα βίντεο. Με το 'Instant Video' η εταιρία υπόσχεται να δώσει τέλος στην άμετρη σπατάλη των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, πετυχαίνοντας παράλληλα περισσότερο χρόνο ενασχόλησης του κοινού της με την υπηρεσία της. Όπως εντόπισε ο Devesh Logendran (υπό το ψευδώνυμο, Matt Navarra) και αργότερα επιβεβαίωσε το Facebook, το χαρακτηριστικό έχει κάνει την εμφάνιση του μόνο σε μια μικρή μερίδα χρηστών του Android. Το χαρακτηριστικό αυτό κατεβάζει και κάνει cache διάφορα βίντεο της καρτέλας Watch όσο ο χρήστης βρίσκεται συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο Wi-Fi, έτσι ώστε όταν εκείνος βρεθεί εκτός της εμβέλειας του, να μην χρειαστεί να κατεβάσει το βίντεο και να το δει "δωρεάν". Τα βίντεο που έχουν κατέβει στη συσκευή του χρήστη εμφανίζουν ένα μικρό κεραυνό στην πάνω δεξιά γωνία τους.



Γνωρίζοντας την τιμολογιακή τακτική αρκετών παρόχων σε πολλές χώρες, το Facebook φαίνεται να εστιάζει την προσοχή του στη σωστή κατεύθυνση, αφού η ενασχόληση των χρηστών με διάφορες υπηρεσίες προσφοράς βίντεο-περιεχομένου κάνει λόγο για αύξηση έως και 53% (χρόνο με το χρόνο). Σε τελικό στάδιο, η ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού στην τελική μορφή της υπό-υπηρεσίας Watch της εταιρίας θα μπορούσε να φανεί αρκετά χρήσιμη, φορτώνοντας παράλληλα με την προβολή, το επόμενο επεισόδιο της εκάστοτε σειράς που θα παρακολουθεί ο χρήστης.

Tags: