Η ολογραφική οθόνη του Hydrogen One από την LEIA 

Νέες πληροφορίες για τη νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στη συσκευή

Η ολογραφική οθόνη του Hydrogen One από την LEIA

Με τον καιρό να περνάει και την ώρα έκδοσης να έρχεται όλο και πιο κοντά, η εταιρία κατασκευής κινηματογραφικών καμερών RED, ανακοίνωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το καινούριο κινητό που κατασκευάζει, το Hydrogen One.

Πριν από κάποιο διάστημα, που είχαμε αναμεταδώσει την είδηση για την ανακοίνωση της συσκευής, όλη η τεχνολογική κοινότητα είχε μείνει άφωνη με τις υποσχέσεις της RED για παράδοση του πρώτου κινητού τηλεφώνου στον κόσμο με ολογραφική οθόνη. Χωρίς να μοιραστεί κάποιες περαιτέρω πληροφορίες, η εταιρία είχε αφήσει την φαντασία του κοινού να οργιάζει. Τώρα, όμως, ξέρουμε περισσότερα.

Από ότι φαίνεται, η RED θα συνεργαστεί στενά με την LEIA -το όνομα προέρχεται από την Princess Leia του Star Wars, μια θυγατρική της Hewlett-Packard, για την κατασκευή αυτών των μοναδικών οθονών, αφού η μικρή εταιρία είναι από τις λίγες που έχουν επενδύσει πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Όπως αναφέρεται οι οθόνες θα αποτελούνται από πολλές στρώσεις LCD πάνελ με κατευθυντικό οπίσθιο φωτισμό (backlight). Όλο αυτό μπορεί να επιτρέψει στο κάθε μάτι να βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική όψη του αντικειμένου, καταλήγοντας σε 3D απεικόνιση.  

Όπως ξέρουμε ήδη από τις πρώτες πληροφορίες, το κινητό δεν θα είναι μόνιμα στη ολογραφική λειτουργία, αλλά ο χρήστης θα μπορεί να εναλλάσσει μεταξύ κλασικού 2D και 3D ολογραφικού.

Αν και η RED είναι η πρώτη εταιρία που δεσμεύεται να παραδώσει ένα τέτοιο προϊόν, δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να αναπτύξει τέτοιες τεχνολογίες. Ο τιτάνας Apple, φαίνεται μέσα από τις κατοχυρωμένες πατέντες της, πως αναπτύσσει και αυτός παρόμοια τεχνολογία για τις κινητές συσκευές της.

0 comment(s)