Η Google εξαγοράζει το mobile τμήμα της HTC;

Σε συνομιλίες οι δύο εταιρίες
08 Σεπτεμβρίου 2017 08:00
Η Google εξαγοράζει το mobile τμήμα της HTC;

Μερικές εβδομάδες έχουν περάσει από όταν ήρθε στη δημοσιότητα το γεγονός πως η HTC εξετάζει τις επιλογές της για το μέλλον του mobile τμήματός της. Τώρα νέες αναφορές θέλουν την Google να είναι μία από τους υποψήφιους αγοραστές.

Η αναφορά λέει πως η Google εξετάζει δύο επιλογές και βρίσκεται στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων. Η μία προβλέπει να γίνεται συνέταιρος με την HTC και η άλλη να εξαγοράζει ολόκληρο το smartphone τμήμα. Το δεύτερο θα της έδινε τη δυνατότητα να κατασκευάζει η ίδια τα smartphones της στο μέλλον και να μη βασίζεται σε άλλους κατασκευαστές. Οι σχέσεις Google και HTC είναι πολύ καλές και πολύ παλιές, αφού συνεργάζονται από τις Nexus συσκευές, καθώς και για τα τωρινά Pixel. Μάλιστα φήμες θέλουν και τα νέα Pixel που θα παρουσιαστούν φέτος να είναι κατασκευής HTC.

Από την άλλη, η HTC πάει από το κακό στο χειρότερο οικονομικά, έχοντας φτάσει στο κατώτερο σημείο εσόδων τα τελευταία 13 χρόνια, παρουσιάζοντας πτώση από πέρυσι 54.4%.

Καμία εταιρία δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά οι φήμες θέλουν τη συμφωνία να επιτυγχάνεται πριν το τέλος του έτους. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, η Google θα πρέπει αυτή τη φορά να χειριστεί διαφορετικά τα πράγματα. Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη εξαγορά της Motorola έναντι $12.5 δισεκατομμυρίων το 2012, η οποία κατέληξε σε μια οικονομική καταστροφή, αναγκάζοντας την Google να πουλήσει τη Motorola δύο χρόνια αργότερα στη Lenovo, έναντι μόλις $3 δισεκατομμυρίων.