Light Phone, η αποτοξίνωση της σύγχρονης εποχής

Από ένα απλό Kisckstarter σε ένα προϊόν με όραμα
06 Σεπτεμβρίου 2017 06:00
Light Phone, η αποτοξίνωση της σύγχρονης εποχής

Με την τεχνολογία να κάνει τεράστια βήματα μέρα με τη μέρα, όλες οι κατασκευάστριες κινητών τηλεφώνων, κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, για να παραδώσουν την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες. Όλη αυτή η διαδικασία, με το πέρασμα των χρόνων, έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη εξάρτηση των ανθρώπων από τα κινητά τους τηλέφωνα και την ανάγκη της δικτύωσης. Πολλές φορές η ανάγκη αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των ατόμων όπως άγχος ή έλλειψη προσοχής. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δώσουν λύση στο παραπάνω πρόβλημα, άλλοι επιτυχημένα ενώ άλλοι όχι. Μια μικρή startup εταιρία από το Brooklyn, την Νέας Υόρκης, φαίνεται να έχει κάνει την διαφορά με το προϊόν τους, το Light Phone.

Το Light Phone, σχεδιάστηκε από τους δημιουργούς του, Joe Hollier και Kaiwei Tang, ως μια συσκευή που θα προσφέρει το ένα και μοναδικό απαραίτητο πράγμα στο χρήστη, το τηλέφωνο. Είναι μια συσκευή που, όπως αναφέρουν και αυτοί, περιγράφεται καλύτερα από τα πράγματα που δεν μπορεί να κάνει παρά από αυτά που μπορεί. Μιλάμε για ένα κινητό τηλέφωνο στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας το οποίο μπορεί να κάνει μόνο τηλεφωνικές κλήσεις. Όχι μηνύματα, όχι email και εννοείται όχι Snapchat και Facebook.

Η μεγάλη LED οθόνη του βρίσκεται εκεί μόνο για να αναγράφει τους τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ η μόνη άλλη δυνατότητα που έχει το κινητό είναι η αποθήκευση 9 αριθμών ταχείας κλήσης. Οι δημιουργοί του, μπόρεσαν να φτιάξουν μια πλατφόρμα η οποία κάνει το κινητό να έχει τον αριθμό του χρήστη χωρίς τη μεταφορά της SIM από την κύρια συσκευή του. Μέσω αυτής γίνεται αναδρομολόγηση των κλήσεων απο το smartphone στο Light Phone. Δυστυχώς, προς το παρόν, η πλατφόρμα λειτουργεί μόνο εντός των ΗΠΑ.  

Η ίδια η εταιρία δηλώνει πως το Light Phone δεν είναι μια συσκευή καθημερινής χρήσης αλλά ειδικών περιστάσεων. Είναι ένα κινητό το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους την αλληλεπίδραση μεταξύ τους χωρίς τους συνεχείς περισπασμούς. Η συσκευή κοστίζει $150 και διατίθεται σε πολλές χώρες. Αυτές που προορίζονται εκτός ΗΠΑ, είναι ξεκλείδωτες (Unlocked) και απαιτούν ξεχωριστή κάρτα SIM για τη χρήση τους.