Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η ηλεκτρική νταλίκα της Cummins

Ο νέος ανταγωνιστής της Tesla

Στράτος Κορδώνης
Στράτος Κορδώνης

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η ηλεκτρική νταλίκα της Cummins

O γίγαντας κατασκευαστής μηχανών Cummins με την παρουσίαση του καινούριου AEOS, πλήρως ηλεκτροκίνητου φορτηγού, μπήκε για τα καλά στον ανταγωνισμό με την Tesla. Ο Elon Musk και η ομάδα του έχουν δημοσιεύσει ανακοίνωση, εδώ και κάποιο καιρό, πως πρόκειται να παράξουν ένα ηλεκτρικό φορτηγό αυτοκίνητο αλλά η Cummins τους πρόλαβε.

Το τεράστιο AEOS κινείται με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ με μπαταρία 140kWh. Εννοείται πως δεν υπάρχει σύγκριση δύναμης ανάμεσα στον ηλεκτροκινητήρα και τον δωδεκάλιτρο πετρελαιοκινητήρα αλλά είναι μια μεγάλη προσπάθεια προς την προφύλαξη του περιβάλλοντος. Το όχημα είναι ικανό να φέρει περίπου 20 τόνους φορτίου με αυτονομία 160 χιλιόμετρα με φόρτιση μιας ώρας.

Advertisement

Το κύριο μειονέκτημα του AEOS σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η αυτονομία. Ο CEO της Tesla έχει υποσχεθεί αυτονομία της τάξεως των 300 με 500 χιλιομέτρων στη δικιά τους εκδοχή του ηλεκτροκίνητου φορτηγού, ωστόσο η Cummins τονίζει πως αυτή τη στιγμή το AEOS είναι ένα Concept και όχι όχημα παραγωγής. Χρειάζεται τουλάχιστον δυο χρόνια μέχρι το νέας γενιάς φορτηγό ξεκινήσει να παράγεται και είναι πολύ πιθανό η εμβέλεια του να αυξηθεί κατά πολύ.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.