Τα τρία νέα θηρία της Asus

Τα ROG Strix Scar, Strix Hero και Chimera είναι εδώ
31 Αυγούστου 2017 12:40
Τα τρία νέα θηρία της Asus

Κατά τη διάρκεια της φετινής IFA, η Asus αποκάλυψε τα τρία νέα μοντέλα για τη σειρά laptop της, Republic Of Gamers. Λόγος για τις δύο αναβαθμίσεις του μοντέλου Strix, καθώς και μιας φρέσκιας υλοποίησης που ακούει στο όνομα Chimera.



Το Strix καταφθάνει πλέον μέσω δυο διαφορετικών προσεγγίσεων. Η πρώτη, ακούει στο όνομα ROG Strix Scar και έχει δημιουργηθεί με στόχο τους παίχτες FPS παιχνιδιών, αφού ενσωματώνει 15" ή 17" ιντσών οθόνη με χρόνο απόκρισης μικρότερο των 5ms, και ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz. Κάτω από το καπό, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των όγδοης γενιάς Core i5 και Core i7 μοντέλων CPU της Intel, τη σειρά GTX 10 GPU της Nvidia, έως και 32GB 2400MHz SDRAM και 512GB NVMe PCIe SSD. Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως το RGB φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι τύπου desktop, υποστηρίζοντας έως και 20 εκατομμύρια πατήματα, με τη δυνατότητα N-key rollover να χαρίζει μεγαλύτερη ακρίβεια, ολοκληρώνοντας τη σύνθεση. Φυσικά προγράμματα ελέγχου όπως τα: Aura Core, GameFirst IV καθώς και το κεντρικό hub, ROG Gaming Center κάνουν αισθητή την παρουσία τους.



Το ROG Strix Hero από την άλλη αφορά τους παίχτες MOBA παιχνιδιών. Οι επιλογές του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών καθώς και του λειτουργικού (βλ. Windows 10 Pro) παραμένουν ίδιες με εκείνες του Scar που αναφέραμε από πάνω. Ειδοποιός διαφορά, η wide-view οθόνη, με υποστήριξη όλου του χρωματικού φάσματος sRGB (100%), έτσι ώστε οι παίχτες παιχνιδιών όπως το Dota 2 και το League of Legends να έχουν στη διάθεση τους μεγαλύτερο FOV του χάρτη.



Λιγότερες πληροφορίες έχουμε για το ROG Chimera, αφού η Asus τηρεί 'σιγήν ιχθύος'. Πιθανότατα θα έχουμε να κάνουμε με ένα 17" ιντσών πάνελ που θα υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως και 144Hz και χρόνο απόκρισης 7ms. Οι διαφορές του από τις υπόλοιπες υλοποιήσεις θα είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας G-Sync της Nvidia, καθώς και ο ενσωματωμένος δέκτης Xbox Wireless για την απροβλημάτιστη και άμεση χρήση χειριστηρίων του Xbox στο PC.