Το πρώτο BlackBerry με αντοχή στο νερό

Χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο
30 Αυγούστου 2017 21:53
Το πρώτο BlackBerry με αντοχή στο νερό

Η κινέζικης καταγωγής, TCL, που έχει αναλάβει την παραγωγή τηλεφώνων με το όνομα της BlackBerry, πρόκειται να κατασκευάσει το πρώτο αδιάβροχο κινητό της εταιρίας. ενώ ταυτόχρονα δε θα διαθέτει κάποιο φυσικό πληκτρολόγιο.

Ο Francois Mahieu, CCO (Chief Commercial Officer) της TCL, κάνει λόγο για μια ανθεκτική συσκευή, φτιαγμένη ειδικά για "αδέξιους" επαγγελματίες που εργάζονται κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, αφού θα φέρει πιστοποίηση IP68 (βλ. αντοχή στη σκόνη και το νερό). Σημείο θαυμασμού της συσκευής θα αποτελεί εξίσου η μπαταρία του, αφού στοχεύουν σε μεγαλύτερη των είκοσι-έξι ωρών διάρκεια ζωής. Ο ίδιος φαίνεται αρκετά αισιόδοξος, με τις βλέψεις του να εικάζουν ένα μέλλον όπου αρκετοί χρήστες iPhone και Galaxy συσκευών θα έκαναν την "αλλαγή". Η χρήση βέβαια του λειτουργικού Android κάτω από το καπό του τηλεφώνου, θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του, αφού θα αποτελεί μια ακόμη ναυαρχίδα της αγοράς, η τεχνογνωσία της BlackBerry από την άλλη όμως θέλει να αποδώσει το 'πιο ασφαλές Android κινητό στον κόσμο'.

Σε ερώτηση σχετικά με την πτώση της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, εκείνος δήλωσε πως οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να ξεγράφουν την BlackBerry επειδή δεν μπορεί να συγκριθεί με τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Samsung και η Apple: "Είμαστε εδώ για να παίξουμε...απλά παίζουμε με διαφορετικά χαρτιά".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κινητό θα έχουμε το επόμενο διάστημα, με την κυκλοφορία του να αναμένεται τον Οκτώβριο του έτους. Η τιμολογιακή τακτική του θα μοιάζει περισσότερο με εκείνη της LG, αφού οι φήμες κάνουν λόγο για μια φθηνότερη του ανταγωνισμού προσέγγιση. Αν και η TCL προβλέπει την πώληση εκατομμυρίων συσκευών, μένει το μέλλον να "δικάσει" ή όχι, την κυνικότητα της.