Drones επιστρατεύονται για επιτήρηση καρχαριών

Νέα μέτρα από την Αυστραλιανή κυβέρνηση
28 Αυγούστου 2017 04:25
Drones επιστρατεύονται για επιτήρηση καρχαριών

Ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα που έχουν οι Αυστραλιανές ακτές είναι αυτό των καρχαριών. Ανα τακτά χρονικά διαστήματα, τα τεράστια, αυτά, πλάσματα κάνουν την εμφάνιση τους δημιουργώντας κίνδυνο για τους ανυποψίαστους λουόμενους ενώ πολλοί, λόγω των πιθανοτήτων εμφάνισης, αποφεύγουν να κολυμπούν. Μέχρι πρότινος, ομάδα ανθρώπων με ειδικό εξοπλισμό τηρούσαν πτήσεις περιπολίας με σκοπό να εντοπίσουν κίνηση καρχαριών ή άλλων σημαντικών υδρόβιων οργανισμών, αλλά αυτή η λύση διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ κοστοβόρα σε σχέση με το νέο σχέδιο.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, η αρμόδια αρχή, αποφάσισε να επιστρατεύσει μια ομάδα Little Rippers, drones ειδικά σχεδιασμένα για αυτού του είδους τη δουλειά. Τα μη επανδρωμένα σκάφη θα συνεργάζονται με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να αναγνωρίζουν τους καρχαρίες στο νερό και να τους στοχοποιούν με σκοπό την παρακολούθηση των κινήσεων τους. Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα AI λέγεται πως είναι ικανό να αναγνωρίσει τα θαλάσσια θηρία με ακρίβεια 90% ενώ μελέτες έδειξαν πως οι άνθρωποι είχαν ποσοστό της τάξεως του 30%.

Τα drones θα είναι εξοπλισμένα με βοηθητικό εξοπλισμό (φάρους, σωσίβιες σχεδίες κλπ) με σκοπό να είναι ικανά να προσφέρουν κάποια βοήθεια σε λουόμενο που τη χρειάζεται μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρχές.