Οι αναμνήσεις του Facebook γίνονται καλύτερες

Νέα ενημέρωση της πλατφόρμας, φέρνει αλλαγές
27 Αυγούστου 2017 05:06
Οι αναμνήσεις του Facebook γίνονται καλύτερες

Ένα χαρακτηριστικό του κοινωνικού δικτύου που κατά τα λεγόμενα της εταιρίας, έχουν αγαπήσει οι χρήστες, είναι το On This Day (Σε αυτή τη μέρα). Το On This Day αποτελεί μια καρτέλα στην οποία οι χρήστες μπορούν να δουν δραστηριότητες της ίδιας μέρας προηγούμενων ετών αναπολώντας εκείνες τις στιγμές. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού έκανε την εταιρία να δημιουργήσει νέους τρόπους που θα δίνει στους χρήστες αυτές τις αναμνήσεις μέσα από την αρχική τους σελίδα (Feed).

Πέρα από τα παλιά post, πλέον η πλατφόρμα θα δημιουργεί μικρά groups από πρόσφατες δραστηριότητες τα οποία θα μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους του χρήστη, ενώ επιπλέον συγχαρητήριες αναρτήσεις θα εμφανίζονται για να επιβραβεύσουν όσους χρήστες δημιούργησαν πολλούς φίλους ή πήραν πολλά likes ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτά τα post, προς το παρόν, θα είναι πλήρως ιδιωτικά ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι και αυτά διαθέσιμα για διαμοιρασμό.

Μια ακόμα μεγάλη βασική αλλαγή που θα υποστεί το On This Day, είναι αυτή στον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια post να υπενθυμίσει στο χρήστη. Νέα φίλτρα μπήκαν σε ισχύ τα οποία θα είναι σε θέση να καθορίζουν ποιες από τις αναμνήσεις δεν είναι ευχάριστες στο χρήστη και να τις αποκλείουν.

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους σε πολύ λίγο καιρό.